Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Alexander Gritsyuk: Manifest ruskih prostovoljcev, ki so zapustili ti. “Novorossio”

petek, oktober 2, 2015, 13:02

Na socialnih omrežjih in na različnih ruskih “patriotskih” internetnih forumih je zelo razširjeno, zelo zanimivo in zabavno branje neznanega ruskega plačanca, ki se je bojeval proti vojski Ukrajine. V tem tekstu je omenjeni napovedal konec rusko-ukrajinske vojne na Donbasu. Napisal je, da so bile vse dosedanje žrtve – nepotrebne …
V tem “manifestu ruskih prostovoljcev, ki so zapustili” Novorossijo ” se sliši “krik srca” ruskega terorista, ki poroča, da je ti. “Ruski mir “v Donbasu klavrno propadel. In da so vse smrti prostovoljcev iz Rusije, lokalne “milice” in civilistov bile povsem nepotrebne.”V Donbasu se je vojna končala. Tisti, ki tega ne razumejo so naivni bedaki. Med vojno smo mislili, da ne gre za neumni oboroženi spopad in da se dejansko odvija boj za ruski narod. Ampak smo se hudo zmotili. Boji bodo lahko še vedno trajali, nebo pa tam prave vojne.
Medtem ko vsi jokajo na internetu o “izdaji”, izdaja se se je zares zgodila – v resničnem življenju. Na Donbasu so oblikovali novo republikansko vlado – kar se mene tiče, ni veliko drugačna od ukrajinske ali ruske. Saj takšna vlada ne temelji na nacionalnem občutku in ne na ljubezni do Rusije in ruskega naroda. Preprosto gre za zastarelo in neumno nostalgijo za Sovjetsko zvezo v 90-tih, in boj proti anti-ruski Ukrajini.
Novi (in pogosto stari ukrajinski) uradniki se  vozijo na “hudih” avtomobilih in prejemajo subvencije iz Rusije in proslavjajo v restavracijah, medtem ko se vleče težkki boj prebivalstva za povojnih obstoj. Vse žrtve so bile zaman!
Oprostite nam! Mi nismo tega takoj razumel. Medtem ko smo bili na sprednji strani realnega, naš sovražnik nas je premagali na političnem prizorišču”.
Verjetno gre tukaj za  zadnjo pritožbo na prebivalce Donbasa nad katerimi se pritožuje ruski terorist. “Mnogi od nas s strani narodne milice, smo zapustili gostoljubno deželo Novousijo – mi jim nismo več potrebni, saj vojaki smo dolžni, da izpolnjujemo svoje dolžnosti. Mi smo politično izgubili in zdaj smo tam nezaželeni gosti v Donbasu.
Vir:http://krokvperednews.blogspot.com/2015/10/blog-post_43.html

comments powered by Disqus