Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Ali je ruski predsednik Putin 13. avgusta sploh bil na Krimu?

nedelja, avgust 17, 2014, 10:44

Na spletnem portalu Youtube je bil 13.08.014 objavljen videoposnetek pod naslovom “Putin je priletel v Sevastopol«.Na amaterskem video posnetku je objavljen obisk ruskega predsednika Vladimirja Putina, njegov prihod v Sevastopol in komuniciranje z ljudmi. Na posnetku se slišijo vzkliki: “Rusija!” in “Putin!” Slišijo se tudi evforični kriki »oboževalcev« ruskega predsednika.
Vendar pa podrobnosti videa kažejo na to, da se 13. avgusta letos kaj takega ni moglo zgoditi. Mnogi ljudje na sliki so oblečeni v topla oblačila, nebo pa je pokrito z debelimi oblaki, medtem ko je 13. avgusta v Sevastopol bil vroč in sončen dan.

Spletna stranSinoptik.ua

Poleg tega je vse, kar se dogaja v okviru tega amaterskega videoposnetka zelo podobno zgodbi drugega videa, ki je bil posnet v Sevastopol 9. maja letos. Če oba posnetka pozorno pogledamo, bomo ugotovili, da so prisotni isti ljudje v istih oblačilih. Tako lahko rečemo, da je videoposnetek iz 9. maja bil predstavljen kot zgodba, ki je bila posneta 13. avgusta.

Veliko Ukrajinskih spletnih medijev so hitro širili video z napačno vsebino, vendar so kasneje opazil nedoslednosti in videoposnetek odstranili s spletnih straneh.

Vir: http://www.stopfake.org/en/a-video-shot-in-may-in-sebastopol-presented-as-made-in-august/

comments powered by Disqus