Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Ameriški State Department: Stojimo z ramo ob rami z Ukrajino

sobota, maj 16, 2015, 10:32

To je dejal tiskovni predstavnik State Departmenta, Jeff Rathke. Združene države Amerike še vedno trdno vztrajajo pri svojem stališču o enotnosti Ukrajine. To je povedal v petek na tiskovni konferenci, poroča Voice of America.
Jeff Rathke je še dejal, da je obisk pomočnika sekretarja Nulanda v Kijev in pogovor z predsednikom Porošenkom predsednikom vlade in Jacenjukom potrdil polno in brezpogojno podporo vlade ZDA glede suverenosti in ozemeljske celovitosti Ukrajine. “Stojimo z ramo ob rami z narodom Ukrajine in potrjujemo trdno zavezo pri enotnosti Ukrajine, vključno s Krimom in drugimi regijaami v državi,” – je poudaril.
Jeff Rathke je tudi dejal, da v skladu z izjavo državnega sekretarja, ki je bil ta teden na srečanju zunanjih ministrov držav članic Nata, da je ključni trenutek, ko lahko Rusija in separatisti sprejmejo vse ukrepe, ki so v skladu s sporazumom iz Minska.
“Vodstvo Ukrajine še naprej izpolnjuje svoje obveznosti iz sporazumov iz Minska. Ukrajinski narod se je odzval na zahteve, ki so bile sprejete na Trgu neodvisnosti v Kijevu. V manj kot letu dni so izvedli najbolj obsežne reforme od osamosvojitve Ukrajine.
In z reformami bodo še nadaljevali”, je dejal Jeff Rathke.
Vir:http://www.pravda.com.ua/news/2015/05/16/7068073/

comments powered by Disqus