Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Anatolij Kravčuk: Ruski znanstveniki so priznali, da Rusi niso Slovani

sreda, oktober 21, 2015, 17:25

Ruska “Vlast” je objavila “Študijo genetike ruskega naroda”, ki je potrdil, v Ukrajini že znano trditev, da Rusi niso Slovani, ampak sodijo v skupino ugro-finskih narodov.Vendar je zdaj zelo zanimivo, da bo takšna ugotovitev oz. dejstvo radikalno spremenilo ideološke temelje ti “Ruskega sveta”.
V naši državi, je bilo veliko govora in zdaj se veliko govori o pomenu informacijske komponente v sistemu nacionalne varnosti. In kljub dejstvu, da je vojna v Donbasu točno dokazala resničnost tega dejstva, da je v resnici do vojne prišlo le v tistih regijah Ukrajine, kjer je ruska propaganda močno zdesetkala Ukrajince in je omajala zavest lokalnega prebivalstva. Marsikdo je verjel (v ti. »russkij mir« – op. prev.) namesto, da bi takoj odstranili žito od s plevela oz. kljubovali ti “ruskemu svetu”.
Kljub vsemu, kar se je zgodilo, se bomo o tem pogovorili. Ampak, gremo nazaj k raziskavi, ki je bila izvedena v Medicinskem centru za genetiko pri Ruski akademiji medicinskih znanosti. V tej ustanovi se priznava dejstvo, da je Rusi niso Slovani ampak so Ugro-Finci. Pri tem pa Rusi ne morejeo brez omembe Ukrajincev.
Po tej logiki izhaja, da prav tako Ukrajinci niso Slovani. Ugotovljeno je bilo, da tudi prebivalstvo vzhodne Ukrajine genetsko pripada ugro-finskim narodom oz. “vzhodni Ukrajinci se skoraj nič ne razlikujejo od ruskih narodov, kot so: Komi, Mordoviani, Mari…” Ta tej navidezno neškodljivi izjavi, ki temelji na domnevni znanstveni študiji, v resnici leži velika nevarnost. To je v resnici informacijska bomba, s katero bodo Rusi postaviti nove razloge za nadaljevanje vojne v Donbasu.
Na ta način bodo vplivali na zdajšnje stanje vojaškega spopada in vse skupaj bodo spremenili v politično in informacijsko raven. Zahavaljujoč prav temu pseudo znanstvenem odkritju o domnevni etnični identiteti, bodo vzhodni Ukrajinci skupaj z Rusi lahko utemeljevali nadaljevanje vojne v Donbasu pod pretvezo, da ne sme priti do umetne delitve enotne etnične skupine oz. je povsem naravno, da enaki ljudje želijo živeti skupaj in se združiti. In kdo so tisti ljudje, ki so proti temu?
Na prevem mestu je nesramna ti. »kijevska hunta«. Poleg tega ruski znanstvenikov bi lahko še razjasnili, kdo so bili prvi naseljenci v takratni puščavi. To so bili kozaki, ki so pobegnili iz centralne Ukrajine, in po nobeni teoriji niso mogli biti Komi, Mordovi, Mari … kar pomeni – Rusi. Poleg tega je treba poudariti, da so bili potomci ukrajinskih kozakov že od časa Katarine Velike v Rusiji sistematično iztrebljeni, zato se je takoj na izpraznjena ozemlja množično naseljevali priseljenci iz Rusije, ki so bili v bistvu Mordi, Chudi in Mari, na splošno povedano – Rusi.
Še posebej je treba poudariti spomine iz 30-ih let prejšnjega stoletja, ko so se na obsežna ozemlja, vključno z ozemljem vzhodne Ukrajine, na prva “osvobojena” ozemlja po Holodomoru začeli priseljevati ruski boljševiki. Za nas, Ukrajince, je zelo pomembno priznanje zgoraj omenjene študije. Izsledki tega dela so rezultati, ki so na drobcene dele razbili mit o zloglasnih “treh bratskih slovanskih narodih”. Zdaj se bo moralo v celoti in temeljito popolnoma ločiti Ukrajince od Rusov.
Napočil je čas, da ljudje začnejo razumevati, da Rusi nikakor niso bratje Ukrajincem, da so po drugi strani v bistu veliki ideološki sovražniki, ki so od samega začetka iz svojih močvirij Moskovije vedno gledali proti Ukrajini in jo videli kot kos pogače. In se nenehno so se trudili, da bi jo zasužnjili. To velja že dolga stoletja.
Nato so Rusi celo izumili zgodbo o bratskih narodih, da bi bilo lažje pojasniti “mednarodni skupnosti” stalno nadlegovanje in željo, da bi “bratske” Ukrajince podjarmil in da bi prevzeli ukrajinska ozemlja in premoženje. Pomembno je, da tudi naši znanstveniki, v sodelovanju z zahodnim kolegi lotijo globoke študije v kateri bi na široko zajeli vsa omenjena vprašanja.
Pri tem je treba delati brez pretiravanja, temeljno, in izključiti ideološki vidik. Trega se je enkarat za vselej odločiti vektorju svojega razvoja in se popolnoma distancirati od stoletij vladavine Zlate horde v povezavi z Rusijo. Treba se je še naprej boriti za evropske vrednote, pravice in svoboščine, in se v resnici vživeti v tokove evropske kulture.
Vir:http://obozrevatel.com/blogs/07965-rossijskie-uchennyie-priznali-chto-russkie-ne-slavyane.htm

comments powered by Disqus