Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Anatolij Lopata: napoved Putinovih ukrepov po dnevu zmage

četrtek, april 23, 2015, 9:27

Po 9. maju, bo Rusija (po vsej verjetnosti) začela z organizacijo preboja koridorja na Krim, piše Obozrevatelj. Takšno mnenje oz. komentar je za omenjeni spletni portal podal upokojeni general polkovnik, nekdanji načelnik Generalštaba oboroženih sil Ukrajine, nekdanji prvi namestnik ministra za obrambo Anatolij Lopata.
“Glavna Putinova naloga je bila in je še vedno – zagotovitev kopenske poti na Krim. To pomeni –  odprto pot po cestnih in železniških povezavah”,  je dejal. Po splošnih ocenah, se lahko zgodi, da se bo predsednik Rusije najprej poskušali pogajati z ukrajinskim vodstvom, da se dogovorijo za koridor, “v zameno za to, da bo spoštoval dogovore iz Minska … prekinil bo z dobavo orožja in drugo …”
Odgovoril je tudi na vprašanje “Obozrevatelja” glede realizacije omenjenega po dnevu zmage? General je na splošno prepričan, da v to sploh ni dvoma. On kaj takega pričakuje že dolgo časa. ” Po njegovem mnenju je razlog za zamudo je “odnos svetovne javnosti do Rusije in ruske politike do Ukrajine.
“Putin ima čas, ker bodo naslednje predsedniške volitve v Rusiji šele leta 2018. Torej ima Putin še tri leta. Zalog orožja za izvedbo te operacije je dovolj.” Po drugi strani je omenjeni general poudaril, da bo boj za kopenski koridor proti Krimu pomenil “vojna v polnem obsegu.”
Ocenil je še, da je uporaba jedrskega orožja malo verjetna”. Uporaba konvencionalna orožja je za enkrat zelo učinkovito”, je še dodal.
Vir: http://inforesist.org/general-sprognoziroval-dejstviya-putina-posle-dnya-pobedy/

Президент России Владимир Путин принимает участие в праздновании Дня Победы в Севастополе

comments powered by Disqus