Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Britansko veleposlaništvo objavlja “popotovanje” ruskega orožja v Ukrajino

sreda, februar 18, 2015, 16:17

Britansko veleposlaništvo v Ukrajini je priložilo  dodatne dokaze o prisotnosti oboroženih sil na ozemlju Ukrajine. Nadaljuje se cikel ti. Twitter publikacij o tej temi. Omenjena diplomatska institucija je objavila fotografije niza najbolj sodobnega ruskega orožja. Gre za ruske protiletalske rakete Pancir S-1, ki jih uporabljajo skrajneži v Donbasu.
Poleg tega še veleposlaništvo pojasnjuje, da takšnega ruskega orožja ni težko prepoznati. Tega orožja v ukrajinski vojski sploh nimajo. Britansko veleposlaništvo je še priložilo fotografije zenitno-raketnih obrambnih sistemov vključno z datumi, kdaj je omenjeno orožje bilo opaženo v Ukrajini.
“Svet je zelo zaskrbljen z usodo kraja Debaljceve. Rusija bi morala spoštovati Minski sporazum in umakniti orožje iz Ukrajine”,  poroča britansko veleposlaništvo.
Prej pa je Britansko veleposlaništvo v Ukrajini večkrat “pomagalo” Rusiji da prepozna svoje tanke, v Ukrajini, katere prisotnosti Rusija še vedno zanika. Zlasti je bila objavljena prisotnost  tankov T-72BM, katere  vojska Ukrajine sploh nima.
Vir:http://www.eurointegration.com.ua/news/2015/02/18/7030986/
Переглянути зображення у Твіттері

comments powered by Disqus