Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Džemilov: Nato mi je zagotovil, da bo Krim osvobojen zelo kmalu

sreda, avgust 13, 2014, 11:23

Avtohtono prebivalstvo Krima – Krimski Tatari so pripravljeni trpeti in živeti brez hrane in vode samo, da se znebijo ruske okupacije, je za EspresoTV dejal njihov vodja Mustafa Džemilev: »Dejstvo je, da se bo Krim vrnil v okrilje Ukrajine, o čemer sploh ne dvomim. Okupacija Krima je v nasprotju z vsemi mednarodnimi normami. Prej ali slej bo Rusija nazadovala. Rusija nima več tistega, kar se imenuje »ugled države«. Postala je podobna Severni Koreji«, je dejal Džemilov. Kot je povedal NATO-poslanec, je prepričan, da bodo imele sankcije zadosten vpliv na Rusijo:

»Bil sem na sedežu NATO-a v Bruslju. Tam so prepričani, da bodo sankcije v veliki meri vplivale na Rusijo. Sankcije bodo še veliko močnejši od tistih, ki so bile uvedene po sovjetski invaziji Afganistana. Rekel sem, da verjetno ne bom več živ, ko se bo to zgodilo. Meni so povedali: »Ne, ne tako dolgo ne bo trajalo«, je dejal M. Džemilov.

Dejal je še, da so se krimski Tatari vrnili v svojo domovino, ne zato, ker je tam Črno morje, ampak zato, ker je to njihova zgodovinska domovina. Ko gre za okupatorja, so se pripravljeni maksimalno žrtvovati.

http://inforesist.org/dzhemilev-v-nato-menya-zaverili-chto-osvobozhdenie-kryma-blizitsya-video/

 

comments powered by Disqus