Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

EU bo nadoknadila izgube zaradi sankcij Rusije

nedelja, avgust 10, 2014, 10:18

Države EU, ki so imele izgube zaradi sankcij Rusije, bodo lahko dobile ustrezna nadomestila.
O tem je v intervjuju v tv »Dožd«  povedal veleposlanik ES v Rusiji Vyhaudas Ushatskas. Povedal je tudi, da se v teh dneh dela analiza glede izgub zaradi sankcij, ki jih je uvedla Rusija. Ushatskas meni da, gre za izgubo okoli 12 milijard evro. Gre za produkte, ki naj bi EU izvažala v Rusijo.
Veleposlanik EU v Rusiji je povedal tudi, da mu ni znano, če bodo lahko ruska podjetja kupovala evropske izdelke v Carinski uniji, ki jo upravlja Rusija. Ushatskas je izjavil, da lahko Rusija i EU lahko normalizirata odnose pod pogojem, da Rusija ustavi destabilizacijo stanja v Ukrajini: »Mi smo vsi zainteresirani za dobre odnose z Rusijo … S podporo Rusije, bi lahko pomagali pri reševanju pomembnih vprašanj za stabilizacijo razmer v Ukrajini in ponovno vzpostavitvijo povezav med pomembnimi in naravnimi partnerji, kot sta Rusija in Evropska unija«, je dejal Ushatskas.

Vir: http://www.epravda.com.ua/news/2014/08/9/481283/

glej tudi:http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11018840/Why-Russian-sanctions-against-the-West-could-hit-sales-of-Kinder-Surprise.html

comments powered by Disqus