Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Evropski parlament je pozval Zahod, da zniža cene ruskih energentov

četrtek, avgust 28, 2014, 18:41

Zahodni svet se mora odzvati na odkrito agresijo Ruske federacije proti Ukrajini. Cilj takšnega ukrepanja je zmanjšanje stroškov za energente in odprava (konvertibilnosti op. prevajalca) ruskega rublja v mednarodnem finančnem obtoku. Takšno mnenje je izrazil podpredsednik Evropskega parlamenta Richard Čarnetskij, poroča UNIAN. “Potrebujemo sankcije v obliki nekonvertibilnosti rublja in ukrepe za zmanjšanje cen nafte in plina. Posledice za Rusijo bodo, po njegovem mnenju, veliko bolj učinkovite kot navadne sankcije”. To je dejal podpredsednik EU parlamenta, ko so ga vprašali, kako je treba zdaj reagirati na vdor Rusije na ukrajinsko ozemlje. Predstavnik EU parlamenta, ki zastopa Poljsko, je izrazil upanje, da imajo zahodne sile dovolj “pameti”, da sprejmejo take ukrepe.

У Європарламенті закликали обвалити ціни на енергоносії

Povedal je tudi, da morajo vsi reagirati proti ruski agresiji “v en glas”, in da se na to morajo odzvati vse mednarodne institucije, med katerimi je omenil OZN, NATO in OVSE. “To je zadnji čas za odločilen odgovor”, je dejal politik, ki predstavlja opozicijsko stranko na Poljskem (“Zakon in pravičnost”). Ukrajinska vlada je danes prijavila odkrito agresijo ruskih rednih vojakov na ozemlje Ukrajine in je pozvala k izredni seji Varnostnega sveta Združenih narodov. Zahtevala je zamrznitev vseh sredstev Ruske federacije v tujini. Rusija, ki je ena izmed največjih svetovnih prodajalk nafte in plina. Rusija se ohranja pri življenju tako, da energente prodajajo, ampak oster padec cen energije lahko vodi do znatnih težav financiranja državnega proračuna, so sporočili.

Vir: http://www.epravda.com.ua/news/2014/08/28/486602/

http://economics.unian.ua/energetics/956449-vitse-prezident-evroparlamentu-zaklikav-zahid-obvaliti-tsini-na-energonosiji.html

comments powered by Disqus