Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

F. Mogherini: V zadnjih dveh letih so v EU v ruskih medijih, identificirali 3.000 primerov dezinformacij

torek, oktober 3, 2017, 9:45

 

Delovna skupina EU za strateško komuniciranje (East StratCom Task Force) je v dveh letih, s strani ruskih medijev, našla kot več 3 tisoč primerov podajanja napačnih informacij.

To je, v Bruslju, v ponedeljek na konferenci “Hibridne grožnje in EU – Stanje in napovedi za prihodnost«, izjavila visoka predstavnica EU za zunanje zadeve in varnostno politiko Federica Mogherini, poroča “Interfax-Ukrajina”.

“Moramo analizirati, napovedovati in se odzivati na dezinformacije. Iz tega razloga smo ustvarili v evropski zunanji službi (EZS) prve delovne skupine za strateško komuniciranje, s poudarkom na vzhodne partnerice in rusko govoreče skupnosti.

V zadnjih dveh letih, je skupina East StratCom odkrila več kot 3000 primeri dezinformacij”, je dejala F. Mogherini. Poudarila je še, da je sam boj proti dezinformacijam ni dovolj, mi se moramo osredotočiti na razjasnitev politike EU z največjo preglednostjo in širiti informacije in resnične zgodbe s pozitivnem vplivom na življenja ljudi.

“To je natanko tisto s čemer se ukvarja skupina East StratCom, ki sodeluje z Vzhodnem partnerstvom”, je dejala F. Moherini.
Vir:http://www.pravda.com.ua/news/2017/10/3/7157079/

Могеріні: Протягом останніх двох років група East StratCom виявила понад 3 тис. випадків дезінформації

comments powered by Disqus