Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Izraelska družba je pokazala posledice napada ZDA na letališče v Siriji

nedelja, april 9, 2017, 10:21

Fotografije so bile posnete pred napadom in po 10 urah: pred in po – napadu na letališče.
Izraelska družba ImageSat International (ISI) je objavila satelitske posnetke visoke ločljivosti, ki jasno dokazujejo rezultate ameriškega napada na sirske zračne sile.

ImageSat International, ISI

ImageSat International, ISI

Pričujoče fotografije so postale posredni odgovor na rusko izjavo, da je bil ameriški napad na letališče Shayrat v provinci Homs (Western Siriji) neučinkovit. Prav iz tega letališča je sirijska komanda izvedla ti. “kemična bombardiranja” oz. napade na civilno prebivalstvo Sirije.
O »neuspehu« ameriškega bombardiranja letališča je bil posebej glasen uradni predstavnik Ministrstva za obrambo Rusije: general-major- Igor Konašenkov, kot tudi ruski strokovnjaki, ki trdijo, da je manj kot polovica “tomahawkov” (23 od 59) doseglo cilj, in škoda, ki je povzročena je – minimalna.

Pentagon, pa zatrjuje, da so delovali na cilje z dveh rušilcev in da so izstrelili 59 raket “Tomahawk”. Fotografije, ki so jih pokazali s strani ISI je vidno 44 raket zadetkov, pri čemer je možno, da je več raket dvakrat udarilo po istih ciljih.

ImageSat International, ISI

ImageSat International, ISI

ImageSat International, ISI

ImageSat International, ISI

ImageSat International, ISI

ImageSat International, ISI

Fotografije so bile narejene po 10-ih urah po napadu. Posneli so uničenje 10 skladišč z orožjem, 7 plinskih postaj. Prostori zračne obrambe protiraketnega sistema SA6 so popolnoma v ruševinah, poškodovano je tudi 4 kompleksa stavb, kar je povzročilo precejšnjo škodo na vzletno-pristajalni stezi na letališču.

Izraelski strokovnjaki menijo, da je cilj doseglo 58 raket. Ugotavljajo visoko učinkovitost napada. Glede na relativno majhno škodo, to je pa zato, ker so rakete opremljene z relativno majhno bojno glavo – 450 kg eksploziva.

Glavni cilji ZDA glede napada na letališče v Siriji:

Napad je bil izveden 59 raketami “Tomahawk”, ki so bili izpuščeni iz dveh ameriških ladij na letalske baze v območju Homsa, kjer naj bi po Pentagonu, vzletela letala z kemičnimi bombami. Izrael je že seznanjeni s tem napadom.

Razlog napada: 4 aprila so na provinco Idlib bile vržene bombe s kemičnimi bojnimi glavami in zaradi tega je umrlo več kot 70 ljudi, vključno z majhnimi otroki in bilo je na stotine ranjenih. V Združenih državah Amerike se to šteje, kot grozen zločin.

Stališče Rusije. Rusija zavrača obtožbe na račun Assadovega režima in vpletenost v kemični napad. Zlasti v telefonskem pogovoru z Binyaminom Netaniyahujem je predsednik Putin priporočal, naj se v Izraelu vzdržijo prezgodnjih zaključkov in naj počakajo, da izsledke mednarodne komisije (dokler se ne oblikuje).

Položaj Varnostnega sveta ZN. Na posebnem zasedanju Varnostnega sveta ZN, ko so razpravljali o kemičnem napadu ni bila oblikovana jasna rešitev, predvsem zaradi ruske pozicije. V ZDA so dejali, da so pripravljeni delovati tudi brez resolucije ZN.

Vir: http://www.vesty.co.il/articles/0,7340,L-4946758,00.html

 

Фото: EPA
Фото: EPA
Фото: EPA
Фото: EPA
Фото: AFP
Фото: AFP

comments powered by Disqus