Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Kdo je pravzaprav vodja ukrajinskih separatistov: Igor Girkin – Strelkov

sreda, julij 30, 2014, 17:10

Igor Girkin, bolj znan pod imenom Igor Ivanovič – Strelkov je leta 1992 sodeloval pri agresiji na Bosno in Hercegovino in etničnem čiščenju muslimanov v Višegradu. Pred kratkim je vodja separatistov v Vzhodni Ukrajini najprej prevzel odgovornost za uničenje malezijskega letala, kar pa je nekaj časa kasneje zanikal. V agresiji proti Bosni in Hercegovini je sodeloval z najmanj 700 ruskih prostovoljcev. Čeprav doslej ni bilo dvoma, ali se je Girkin dejansko boril v naši državi, je njegov profil, ki je prišel do Klix.ba tokrat dokončno potrjen.

Girkin in Inđić

Po naših virih je dokaz fotografija posneta leta 1992 v Višegradu. Igor Girkin se je ob tej priložnosti fotografiral s še enim ruskim plačancem Bobanom Inđićem, poveljnikom Interventne čete iz Višegrada, katerega Bošnjaki iz Višegrada pomnijo po številnih zločinih.
V času, ko se je Girkin (Strelkov) fotografiral v Višegradu je v mestu trajala kampanja grozljivih množičnih zločinov, kot  so zažiganje živih ljudi na grmadah, dogajala so se množična posilstva in genocid v katerem je umrlo 3000 Bošnjakov.

Upokojeni major Armije R.BiH Aziz Tafro, avtor knjige »Ruski in grški plačanci v vojni v Bosni in Hercegovini« je potrdil, da je Igor Girgkin (Strelkov) po informacijah, ki so dostopne, dejansko sodeloval v agresiji proti Bosni in Hercegovini. Namreč A. Tafro  uporablja pri pisanju knjige dokumente, ki jih je prejel iz Moskve od različnih političnih strank in iz Ministrstva za pravosodje Ruske federacije in podatke pridobljene iz dokumentacije Haaškega tribunala.

«Igor Girkin Strelkov, znan mednarodni terorist je oktobra in novembra leta 1992 prišel s kozaki v Višegrad, kjer se je boril kot član Prvega kozaškega polueskadrona. V tistem času sta v Višegradu, delovali dve enoti (Drugi ruski dobrovoljački odred i Prvi kozački polueskadron.) Po izgubi oz. po atentatu kozakov za njihovega poveljnika, Alexandra Zagrabova se omenjene enote povezujejo in integrirajo z Drugim ruskim odredom prostovoljecev. Nato so se omenjeni prostovoljci borili na območju kraja imenovanega Prače, po smrti poveljnika pa so se borili na območju Sarajeva.« je dejal Tafro. G. A. Tafro je zelo presenečen nad molkom javnosti glede sodelovanja ruskih in grških plačancev v vojni v BiH in o njihovem neizmernem zlu, ki so ga storili v Bosni in Hercegovini. To je bil tudi razlog, zakaj se je odločil, da razišče omenjeno tematiko.

Na pobočju Bikavca v Višegradu so leta 2011 postavili spomenik ruskim prostovoljcem, ki so tam umrli, ne glede na to, da so sodelovali pri agresiji na državo (BiH). Na spomenik so vpisana imena 37 ruskih prostovoljcev, ki so, kot je omenjeno, umrli na bojiščih po vsej BiH.

Spomenik so skupaj odkrili Petar Đokić, minister za delo in vodja veteranov zaščite invalidov v RS, Ljudmila Bogoslovskaja, mati umrlega ruskega prostovoljca in Aleksej Aleksandrov, sin prostovoljca iz Rusije in prej omeneni Boban Inđić, ki se je fotografiral z Girkinom.

Kot je bilo že objavila RTV OBN je Girkin leta 1998 u najbolj znani ruski reviji skrajne desnice objavil pričevanje o vojni v Bosni in Hercegovini, in je natančno opisal svoje sodelovanje pri spopadih v BIH, konec januarja 1993.

Naš portal (Klix.ba) je prejšnjih objavah Girkina v svojih spisih opisuje strašanske vojaške podrobnosti o tem, kako so »muslimani masakrirali Srbe« in  poudarja, da je prišel v boj proti »muslimanskim divjakom«, ker je čutil dolžnost, da se bori na strani »pravoslavnih bratov«.

Mali čudak

Girkin je avtor na tisoče pesmi – od domoljubnih do vojaških in filozofskih. Vsa njegova literarna dela so bila objavljena pod psevdonimom  - Strelkov.

Naj spomnimo, da so v grozni nesreči, ki se je zgodila prejšnji teden v vzhodni Ukrajini, približno 60 kilometrov od meje z Rusijo, porušili malezijsko letalo, v katerem je bilo ubitih 298 ljudi.

»Letalo smo »sklatili« na področju Donecka v bližini rudnika Napredek. Povedali smo vam, da: »Ne letijo nad našim nebom«, je zapisal Girkin na svojem profilu na socialnem omrežju VK, ki je ruska različica Facebooka.

Igor Girkin se je rodil 17. decembra, leta 1970. Otroštvo je preživel v revnem predmestju Moskve z mamo. Bil je polkovnik v ruski vojski, in sosedje so ga opisali kot osebo, ki je najbolj ponosno nosil vojaške uniforme. Nekateri, ki so ga poznali kot otroka so se ga spominjali kot »malega čudaka«, imel je težave v komunikaciji z vrstniki, kar je posledica majhne rasti.

Prispeval: Faruk Vele – Klix.ba

Klix.ba Temu se lahko reče – manjvrednostni kompleks. (opomba prevajalca).

http://www.klix.ba/vijesti/bih/vodja-ukrajinskih-separatista-igor-girkin-se-1992-slikao-u-visegradu-ociscenom-od-bosnjaka/140725037

http://www.vecernji.hr/balkan/u-bih-je-50-ak-grobova-placenika-igora-strelkova-952063
http://www.slobodnaevropa.org/content/strelkov-na-ratitima-u-bih-i-ceceniji-prije-ukrajine/25466463.html

Zelo zanimiv je dnevnik Strelkova:

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/07/18/article-urn:publicid:ap.org:c42c7a1c43474223bf9d8274708084e8-6RAGlPURZ-HSK1-34_634x443.jpg

http://www.radiosarajevo.ba/novost/160442/

http://en.wikipedia.org/wiki/Igor_Girkin

V tem dnevniku je opisoval vse dogodivščine povezane z vojaškimi operacijami. Med drugim je zelo natančno je opisal svoje delovanje v BiH.

comments powered by Disqus