Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Kijev bo nakupoval ruski plin le pod pogoji ti. “privlačnih cen”

torek, november 3, 2015, 18:08

Ukrajina ne namerava pred koncem tega leta shranjevati plin v podzemna skladišča. To je izjavil vodja Nacionalne delniške družbe “Naftogaz Ukrajine”, Andrej Kobolev.
“Zdaj smo že začeli z uporabo tega plina. V shranjevanju plina ne vidimo več smisla … do konca leta tega ne načrtujemo, imamo na zalogi več kot 17 milijard kubičnih metrov plina in to bo nam zaenkrat zadostovalo«, – je povedal. Nato je Kobolev še dejal, da bo Kijev kupoval plin od Rusije oz. OAO “Gazprom” v prvem četrtletju leta 2016 le v primeru privlačnih cen.
“Vprašanje ponudb, ki nam jih bo posredovala ruska stran bo stvar individualnega pogajanja. Pričakujemo in upamo, da naši ruski prodajalci plina to razumejo in da nam bodo ponudili konkurenčne cene. Če tega ne bo – bo to pomenilo, da bomo kupili plin od drugih ponudnikov v Evropi”,  je dejal vodja” Naftogaza Ukrajine”.
Dodal je še, da podpis dodatnega sporazuma za prvo četrtletje 2016 zaenkrat ni potreben. Vse bo odvisno, kaj bo pisalo v dokumentih podpisanih v tekočem letu. Vodja Naftogaza je tudi dejal, da “Naftogaz Ukrajina” pričakuje zelo močna znižanja cen plina v drugem četrtletju leta 2016.
Vir:https://inforesist.org/kiev-budet-zakupat-rossiyskiy-gaz-tolko-pri-uslovii-privlekatelnoy-tsenyi/

focus.ua
Foto: focus.ua

comments powered by Disqus