Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Kyiv – Pogreb Dennisa Voronenkova

nedelja, marec 26, 2017, 9:22

Дениса Вороненкова відспівали у Києві

V katedrali, v Kyivu so se poslovili z nekdanjim poslancem ruske Dume, Denisom Voronenkovim, ki je bil ubit 23. marca v centru Kyiva. Lansko jesen se je Dennis Voronenkov preselil v Ukrajino s svojo ženo Marijo Maksakova (na sliki zgoraj), ki je operna pevka in je bila enako, kot on poslanka v ruski Dumi.

Дружина Дениса Вороненкова Марія Максакова

Denis Voronenkov naj bi v kratkem pričal v primeru nekdanjega predsednika Ukrajine Viktorja Janukoviča. Razen tega je pokojni prej pred smrtjo kritiziral rusko vlado in Rusijo.

Дениса Вороненкова відспівали у Києві

Generalni državni tožilec Ukrajine, Jurij Lutsenko omenjeni umor imenuje – ubijanje “smrt priče”, ki je v povezavi s Kremljem. Tiskovni predstavnik ruskega predsednika, Dmitrij Peskov, pa v zameno na takšne besede, glede ruske krivde imenuje – absurd.

Марія Максакова на відспівування свого вбитого чоловіка Дениса Вороненкова

Na poslovitev z Dennisom Voronenkovym je prišel novinar Dmitry Gordon (na sliki spodaj). Na predvečer umora je Denis Voronenkov, za posebno izdajo “Gordona” podal velik intervju.

Дмитро Гордон на відспівуванні Дениса Вороненкова

To je bil njegov zadnji intervju pred umorom. Generalni tožilec Yuriy Lutsenko je dejal, da je preiskava ugotovila dva razloga umora gospoda Voronenkova: umor priče proti ubežniku predsedniku Viktorju Janukoviču, kakor tudi pričevanje proti delovanju FSB Rusije. Pri tem je omenjeni generalni tožilec povedal, da bodo vseeno uporabili že podana pričevanja Dennisa Voronenkova, ki so naperjena proti Viktorju Janukoviču, nekdanjemu predsedniku Ukrajine.

відспівування Дениса Вороненкова

Denisa Voronenkova so pokopali na pokopališču Zvirynetsky v Kyivu.

Vir:http://www.bbc.com/ukrainian/news-39392650?ocid=socialflow_facebook

comments powered by Disqus