Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Lisenko – Rusija bo obtožila Ukrajino zaradi “genocida rusko.govorečih” prebivalcev Donbasa

petek, november 13, 2015, 1:10

Moskva pripravlja mednarodno provokacijo proti Ukrajini. Namen tega je, da obtožijo Kijev za “genocid proti rusko-govorečem prebivalstvu” v Donbasu. To je izjavil predstavnik Admionistracije predsednika Ukrajine, Andrij Lisenko.
“Njihov namen je diskreditirati vodstvo naše države, da si pridobijo materijale pri vložitvi zahtevkov proti Ukrajini pri Mednarodnem kazenskem sodiščem v Haagu. Želijo tudi pripraviti teren za umik Rusije iz Minskih sporazuzmov”, je poudaril gospod Lisenko.
“Pripravlja se dokumentarno gradivo o domnevnemu uničenju okoli 400 hiš in mučenju do 500 ljudi s strani ukrajinske vojske (vključno z ženskami, otroki in upokojenci). Gre za Slavjanoserbsk oz. vasi Sokolniki v Luganski regiji, ki je sedaj v začasno zasedeno ozemlje in se nahaja blizu mejne črte”, je dejal polkovnik Lisenko.
Po njegovem mnenju so pri pripravi “provokacij” vključen ruski FSB, GRU, SKR in predstavniki samooklicane “DNR” in “LNR”, ki bodo ustrezno “obdelali” lokalno prebivalstvo, da uporabijo dejstva glede civilnih žrtev in uničenju v času spopadov pri okraju Sokolniki, konec leta 2014 in začetku leta 2015. Andrij Lisenko je še dejal, da Rusija že “pripravlja informativno-propagandno gradivo za medije in tožbe.” Moskva in predstavniki samooklicane “DNR / LNR” te izjave še niso komentirali.
Vir: http://www.bbc.com/ukrainian/news_in_brief/2015/11/151112_vs_russian_provocation_lysenko
АТО

comments powered by Disqus