Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Literarno srečanje z Ivanom Sivcem

ponedeljek, februar 6, 2017, 16:18

Včeraj smo na sedežu KD Ljubljana – Kyiv imeli srečanje z znanim slovenskim pisateljem, pesnikom, etnografom, zgodovinarjem Ivanom Sivcem*. Literarni večer se je začel z majhno tehnično težavo z računalnikom, a kot se je izkazalo je bilo celo bolje, ker nam je pisatelj v živo povedal veliko zanimivih zgodb. Dočaral nam je zgodovinske dogodke, da smo imeli občutek, da smo še vsi prisotni živeli v času Prešerna, grofov celjskih in Veronike Deseniške. Pogovor z imenitnim gospodom je bil zelo prisrčen in odprt. Izvedeli smo veliko o zgodovini sužnjev, ki so živeli v času Rimljanov in Keltov. Občudovali smo zgodbo o slovenskemu paru, različici “Romea in Julije. To sta bila slovenske gore lista, Friderik II. Celjski in Veronika Deseniška). Nato je g. Ivan Sivec povedal izredno zanimive podrobnosti o življenju pesnika F. Prešerna.

Seveda, nihče, ki je prišel k nam na ta deževni večer ni obžaloval. Imeli smo takšno srečo, da smo bili med prvimi, ki nam je uspelo pridobiti knjigo, ki je bila natisnjena pred tremi dnevi. Gre za knjige “Resnica o Prešernu”, in lahko se še pohvalimo, da smo za nagrado dobili podpis avtorja.
Naš naslednji dogodek je predstavitev knjige Andrija Hevke pod naslovom “Ševčenko in Slovenija”. Predstavitev knjige bo potekala 3. marca ob 18. uri Trubarjevi hiši literature na Stritarjeva 7, v Ljubljani.

Prikazan je element IMG_5203 копия.jpg

Prikazan je element IMG_5208 копия.jpg

Prikazan je element IMG_5213 копия.jpg

Prikazan je element IMG_5201 копия.jpg

Prikazan je element IMG_5204 копия.jpg

Prikazan je element IMG_5217 копия.jpg

Prikazan je element IMG_5218 копия.jpg

Prikazan je element IMG_5220 копия.jpg

Prikazan je element IMG_6073.JPG

Prikazan je element IMG_6074.JPG

Prikazan je element IMG_6090.JPG

Prikazan je element IMG_6082.JPG

comments powered by Disqus