Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Lviv je predstavil ukrajinski avtobus s pogonom na elektriko

sreda, november 11, 2015, 11:58

Koncern “Electron” je posebej za mesto Lviv izdelal mestni električni avtobus. Do konca leta se bo avtobus že začel voziti skozi mesto, pišejo v lokalnem časopisu “Vgolos”. Gre za Elektro-bus, model E19101, nizkopodno in 12-metrov dolgo vozilo, ki lahko naenkrat prevezi do 100 potnikov.
Moč motorja je 230 kW. Največja hitrost električnega avtobusa je 70 km / h, in njegova vožnja traja, brez ponovnega polnjenja baterije, več kot 200 km. Generalni direktor SP “Elektrontrans”, Vasilij Pecuh je opozoril, da je povprečna razdalja v prevoženih kilometrih na en tank goriva enaka, kot pri Lvivskemu dizelskemu avtobusu.
Pri enkratnem polnjenju električnega avtobusa mora vožnja trajati 6 -7 ur. Strošek polnjenja je, v primerjavi s klasičnim avtobusom, desetkrat cenejši. Sporočili so tudi, da imajo baterije življenje od 5000 do 8000 ciklov polnjenja-praznjenja.
V skladu z navodilom razvijalcev tega avtobusa gre za povsem okolju prijazen način prevoza z večjim udobjem za potnike. “Electron” se lahko tudi pohvali s proizvodnjo dveh novih mestnih trolejbusov. Cena enega električnega avtobusa je približno 9 milijonov UAH (grivenj). Trolejbusi pa stanejo – 5 milijonov UAH.
Vir:https://inforesist.org/vo-lvove-predstavili-ukrainskiy-elektrobus/
1710095

comments powered by Disqus