Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Made in Ukraina

ponedeljek, januar 5, 2015, 21:53

V Kijevu so odprli novo posebno trgovino – Arber, kjer prodajajo ukrajinske blagovne znamke moških oblačil. Prejšnji teden so v prestolnici v nakupovalnem središču “Ocean Plaza” odprli trgovino vodilne blagovne znamke Arber, ki je bila ustanovljena leta 1999. Zdaj omenjena blagovna znamka igra glavno vlogo moških oblačil v naši državi.

Arber se lahko pohvali z lastno tovarni, ki zaposluje 700 delavcev. “V zadnjih nekaj letih smo razširili bazo strank, ki so se pomladile. Prej so bile naše stranke, uradniki in poslovneži, stari okoli 50 let, zdaj pa so jedro naše baze stranke, ki so 30-letniki in se radi oblačijo v poslovnem stilu, vendar modno”, pravi Vadim Zolotarevskij, generalni direktor Arber Group. Oblečen je, seveda, v obleko Arber: volnen suknjič z modro srajco in pleteno kravato, kot modni dodatek v zadnjih sezonah.

Vse našteto so šivali v Arber-ju, ko je bilo poletje, vendar pa je, vse skupaj bilo planirano za ukrajinske ljudji, da omenjeno kolekcijo vključijo v sezono jesen-zima 2014-2015. Maneken oblečen v obleko Arber Pri oblikovanju blagovne znamke so premaknili nekatere pomembne mejnike. Prvič je bil, “obraz” blagovne znamke Igor Belanov, znan ukrajinski nogometaš iz Odese.Tudi nogometaši, “Dynamo Kyiv” se na vseh uradnih dogodkih pojavljajo v oblekah Arber. Za vsakega od njih so obleke šivali po meri.

Vsi napovedovalci novic in uredniki na TV – “Channel 5″ so od leta 2004, oblečeni v obleke omenjene blagovne znamke. Med oranžno revolucijo je množično občinstvo začelo gledati ta kanal in tako so spoznavali oblačila Arber. Mimogrede, zdaj je že tri leta, kreativni direktor Arber-ja ženska. Njeno ime je Anna Kodymska, ki tudu dela za blagovno znamko Hugo Boss.

Юрій Шпірт, власник Arber Group (Jurij Špirt, lastnik podjetja)

Zdaj je treba še opozoriti, da so lastniki Arber-ja tudi distributerji vrhunskih evropskih blagovnih znamk, vključno z znamko – Hugo Boss. To je tudi razlog, zakaj se redno dogaja vse več javnih naročil v Evropi in do danes se ustvarjajo najbolj aktualni trendi moške mode. “To sezono so na vrsti modne obleke s širokimi in ozkimi reverji, kar malo spominja na retro slog.
Vir: http://life.pravda.com.ua/fashion/2014/12/24/186578/

comments powered by Disqus