Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Ministrstvo za obrambo Ukrajine (RNBO): strategija nacionalne varnosti

četrtek, maj 7, 2015, 9:41

Svet za varnost in obrambo Ukrajine je sprejel strategijo nacionalne varnosti. To so povedali na tiskovni službi Sveta za nacionalno varnost. “6. maja 2015 je bil sestanek Sveta za nacionalno varnosti in obrambo Ukrajine (v nadaljevanju – RNBO), ki je sprejel dokumenta obrambe, načrtovanja in strategijo nacionalne varnosti Ukrajine”, je navedeno v tem sporočilu.
Strategija je zasnovana do leta 2020 in določa izvajanje “prednostnih nalog nacionalne varnostne politike. Govori tudi o trajnostnem razvoju Ukrajine in o reformah povezanih s o Pridružitvenem sporazumom med Ukrajino in EU  do leta 2020″.
Splošna strategija je ustvarjanje novega nacionalnega varnostnega sistema in obrambe, so izjavili na tiskovni konferenci RNBO.  “Glavna stvar v strategiji je nov sistem nacionalne varnosti in obrambe, ki bo sposoben zagotavljati suverenost in ozemeljsko celovitost Ukrajine ne glede na vse možne grožnje, zlasti obramba pred oboroženim napadom”, so poročali na Svetu za nacionalno varnost.
Pri tem so še dodali je, da potekaj vse priprave nove strategije vključno s skrbno analizo morebitnih vojaških  groženj in predvidevanje scenarij razmer.

 Obrambna črta.

Poleg tega je Svet za nacionalno varnost odobril ukrepe za pospešitev gradnje obrambnih črt in meje ter krepitev obrambne in varnostne zmogljivosti države.
Na seji sveta za nacionalno varnost so se tudi odločili, da pospešijo sprejetje zakona “O državni policiji”. “Gre z sklop nujnih ukrepov v boju proti kriminalu. Zakonske odredbe so usmerjene predvsem na preprečevanje in preiskovanje hudih kaznivih dejanj pri uporabi strelnega orožja, kot so umor, rop, nezakonit zapor”, je navedeno v sporočilu.
Vir: http://www.bbc.co.uk/ukrainian/politics/2015/05/150506_rnbo_strategy_rl?ocid=socialflow_facebook
армія

comments powered by Disqus