Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Moskalj zahteva razrešitev s položaja vodje regionalne državne uprave

petek, maj 6, 2016, 12:14

Predsednik Zakarpatske regionalne državne uprave, Gennadij Moskalj prosi, da ga razrešijo z omenjenega položaja. To je navedel v svoji zahtevi Predsedniku vlade Vladimirju Groismanu. Celotno besedilo je objavljeno na njegovi spletni strani.
Moskaljeva odločitev o razrešitvi s položaja vodje regije je pojasnjena na ta način, da v Zakarpatju “poskušajo obnoviti sistem tihotapljenja tobačnih izdelkov. To delajo s pomočjo vplivnih ukrajinskih politikov in vodij posameznih oddelkov.”
“V februarju letos so v Zakarpatju, na mejnem prehodu, z udeležbo poštenih državljanov poskušali obnoviti tako imenovani “inštitut nadzora”, ki je imel za nalogo preprečiti aktivno tihotapljenje (cigaret, alkohola in goriva op. prev.),” – je dejal Moskalj. Povedal je tudi, da so 30. aprila imenovali namestnika generalnega carinskega – vodjo enote za boj proti tihotapljenju, Andrija Krimeskega, ki je delal kot pomočnik svetovalca v Vrhovni Radi na uradu Valerija Packana.
“Glede na razpoložljive podatke je (vodja DFS Ukrajine) Nasirov imenovan za vd vodje Zakarpatske carinske uprave poudaril, da delovanje omenjene inštitucije ni usklajeno«, je dejal Moskalj.
“Zato bom navedel eno primerjavo. V Odesi je v regionalni predsednik državne uprave, M. Sakašvili. On se bori s ti. »orehovo mafijo”, in jaz, v Zakarpatju se moram ukvarjati s “tobačno mafijo”. Na koncu sva oba izgubila”, je dodal.
Glede na to, da Moskalj zdaj ne vidi in ve razloga za nadaljevanje svojega mandata vodje Zakarpatske regionalne državne uprave, prosi predsednika vlade, da udejanji njegovo ustavno pravico, predvideno v 118. členu Ustave Ukrajine, in da pošlje njegovo zahtevo o razrešitvi predsedniku Ukrajine, je prosil Moskalj.                                    Ukrajinska pravda

http://www.pravda.com.ua/news/2016/05/6/7107701/

comments powered by Disqus