Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Na Donbasu je stalno stacionirano 36 300 ruskih plačancev

četrtek, avgust 31, 2017, 9:15

Na Donbasu je, z orožjem in opremo in po sistemu rotacije, nenehno prisotno 36 300 ruskih plačancev, vključno z 2 900 rednimi vojaškimi osebami RF. Dokazi za to so predstavljeni na kriznem medijskem središču (glej spodnjo tabelo) z dne 30. avgusta 2017.

Od julija 2017, zlasti v vzhodni Ukrajini je stacionirano 331 ruskih vojakov, ki so pripadniki Kostromskega desantnega polka, brigade 20. ločene motorizirane pehote (Volgograd) in 7. desantno jurišne brigade iz Novorossiyska in Krasnodara.

Svetovalka načelnika štaba, Viktorja Muženka, Ljubov Čebulska poudarja, da je med drugim značilnost hibridnosti vojne v tem, da Rusija ustvarja nove enote neposredno na Donbasu: “Gre za 1. in 2. Vojaški korpus z generalnim štabom, ki šteje 36.300. Omenjeno vojaško osebje je neposredno odgovorno Regionalnemu centru Južnega vojaškega okrožja oboroženih sil RF. Omenjene enote so v celoti vključene v sistem in vsi njeni elementi so narejeni po standardih ruske vojske”, pravi L. Čebulska.

 

Slika 1: Na Donbasu je stalno stacionirano 36 300 ruskih plačancev, vključno z 2900 rednimi vojaškimi osebami R

Po njenih besedah gre pravzaprav za oborožene sile Ruske federacije, ker delujejo pod nadzorom RF, na podlagi ruskih ukazov. Financirajo se iz proračuna vojske RF. V ta namen Rusija novači pripadnike Rusije in druge državljane in plačance iz vrst lokalnih prebivalcev: “Glavne ukaze prejemajo od poveljnikov 1. in 2. korpusa rednih častnikov oboroženih sil RF. V prvi polovici leta 2017 izvedli rotacijo ruskih poveljnikov. Še posebej je za posebne naloge prispelo okoli 500 visokih in višjih častnikov iz skoraj vseh vojaških okrožij RF.

V maju pa so zaključili redno rotacijo ruskih častnikov na taktični ravni (štabi / baterije – bataljoni / oddeleki)”, je dejaal Čebulska. Podpredsednik vlade za evropske integracije, Joanna Klympush Tsintsadze pravi, da vse to ponazarja obseg hinavščin RF, ko zanikajo svojo vojaško prisotnost v vzhodni Ukrajini.

 

Slika 2: Izgube oboroženih sil Ukrajine od začetka delovanja protiterorističnih (31. julija 2017)

“Že četrto leto se nadaljuje ubijanje ukrajinskega naroda. Moskvo pošilja v smrt svoje in tuje državljane … veliko ruskih žrtev je bilo že v tej vojni. Dejstvo je, da Rusi pokopavajo v neoznačene grobove, tako da tudi mrtvi ne bi pričevali o zločinih Kremlja”, je dejal J. Klympush-Tsintsadze, ki je še poudarila, da bo Rusija enkrat že odgovarjala za omenjene zločine. Valentyna Romanenko, UP

Vir:http://www.pravda.com.ua/news/2017/08/30/7153545/

comments powered by Disqus