Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Oleg Ponomarev: Srečanje Obame s Putinom

petek, september 25, 2015, 13:13

Kaj se bo zgodilo?

Seveda, o tej novici smo poročali že prej. Omenjeno srečanje Obame s Putinom bo potekalo v ponedeljek v New Yorku v okviru dela Generalne skupščine OZN.
Tisti, ki so prebrali moj članek, ki je govoril o možnosti takšnega srečanja, je bilo jasno napisano moje stališče: če do takega srečanje pride – to pomeni, da Rusija podaja zelo jasne signale, da je pripravljena na zelo resne koncesije na vseh frontah. Ali se bo predala. Ruska država je pod sankcijami, državno gospodarstvo pluje v brezno in ne more zahtevati ničesar in ničesar ponuditi v zamenjavo.
V Rusiji se lahko samo vprašajo: ali se bodo pogovarjali o rahljanju sankcij v zameno za koncesije. Moje stališče vse to potrjuje, da bo srečanje potekalo na pobudo Putina. On je prosil Baraka Obamo, da ga sprejme na pogovor. To je poskušal že nekaj časa in zdaj se je Barak Obama odločili, da je “sadje dozorelo” in da zdaj on lahko preveri stopnjo zrelosti.
O menjavi Ukrajine za Sirijo na splošno ne more biti nobenega govora. Kot da nekaj ruskih letal in več sto ruskih vojakov v Sirii nekaj resnega pomenijo? Barak Obama bo močno vztrajal pri ruskem spoštovanju dogovorov iz Minsk-2 in vztrajal bo pri umiku ruskih vojakov iz Ukrajine.
Barak Obama bo odločno vztrajal, da Rusija vrne Krim Ukrajini. Putin pa bo prosil, da ZDA ne sprejme Ukrajino v NATO in prosil bo, da Rusiji razrahljao sankcije.
Putin bo prosil, da Rusiji ne odvzamejo pravico veta v Varnostnem svetu OZN. Prosil bo tudi, da Mednarodno kazensko sodišče ne vztraja pri iskanju krivcev za Boeing (MH 17) in da ne vztrajajo pri tožbi z Jukosom. Kako bo na vse to lahko Barak Obama odgovoril je vse odvisno od njega.     Oleg Ponomarev
Vir:https://inforesist.org/ekspert-o-vstreche-obamy-s-putinym-frukt-dozrevaet-rossiya-gotova-na-sereznye-ustupki/
G20 summit in St. Petersburg

comments powered by Disqus