Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Piontkovsky: Trumpovo povabilo Putina v Belo hišo

četrtek, april 5, 2018, 20:43

Life.ru

Foto: Life.ru

Predsednik ZDA Donald Trump, ki se bori, da bi ustregel ruskim prijateljem in povabil na obisk Vladimirja Putina, tega ne bodo omogočili. To pomeni, da ne bo prišlo do izvedbe napovedanega srečanja. To mnenje je bilo izraženo v komentarjih InfoResista s strani ruskega političnega znanstvenika in publicista Andreja Piontkovskega. “Izjave gospoda Trumpa o morebitnem srečanju s Putinom ne pomenijo, da se srečanje resno pripravlja. Še posebej proti so njegovi sodelavci, ki so zaradi tega zelo besni. Na primer, zanimiva je včerajšnja napoved McMastera, njegovega svetovalca za nacionalno varnost na konferenci Atlantskega sveta ob 100-letnici partnerstva med ZDA in v baltskimi državami. Tam so bile izrečene zelo ostre  izjave o Rusiji.

Piontkovsky je dejal, da je to le še en zelo ganljiv poskus Trumpa, ki je v nasprotju z mnenjem celotnega ameriškega političnega združenja. On želi presenetiti ljudi s pozitivnim “sporočilom”. “Kljub dejstvu, da je vse to bilo napisano z velikimi črkami”, Američani tega srečanja nikakor ne bi tega pozdravili”. Poleg tega se je ameriška zveza iz ruskega tiska naučila, da lahko namesto šestdeset izgnanih diplomatov pridejo novi. In samo to je lahko razlog Putinovega (ne) povabila na sestanek, ker ga nihče v ZDA preprosto ne bo povabil.

Ampak, kljub vsemu, Trump si obupno prizadeva, da zasluži pri Putinu kakšno točko. Prav s tem tudi dokazuje, da je zelo odvisen od Putina in da ga je strah naslednjih korakov Putina, ki do vse do sedaj skriva nekatere osebne podatke o njem in njegovih dejanjih. In to je v polnem nasprotju ne le z ameriško družbo, ampak tudi z lastno upravo”, meni politični znanstvenik. Po njegovem mnenju se izjave o Siriji nanašajo na isto temo.

“To je darilo Putinu. Zapustil naj bi ga Trump v Siriji, Putin pa, iz neznanega razloga želi, da zgrabi to malo majhno tovarno nafte, za katero je že žrtvoval tristo svojih plačancev. In, mimogrede se ni zgodila nikakršna reakcija. In jaz nikakor nisem prepričan, da bo Trumpu uspelo ostati nedolžen. Toda on poskuša in obupno se trudi, da dokaže svojo zvestobo”, meni Piontkovsky.

Spomnimo, Putinov pomočnik Yurij Ushakov je izjavil, da je Trump v telefonskem pogovoru s predsednikom Rusije na 20. marca predlagal sestanek, ki naj bi se zgodil v Beli hiši.

Vir: https://inforesist.org/trampu-ne-dadut-provesti-vstrechu-s-putinyim-piontkovskiy-novosti-mira/

comments powered by Disqus