Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Po dogodkih v Debaljceve stopijo na sceno ZDA

sreda, februar 18, 2015, 18:27

 Po ciničničnem kršenju premirja s strani pro-ruskih skrajnežev oz. kršenja Minskih sporazumov, bodo ZDA posredovale Ukrajini z “veliko vojaško in politično podporo.” Takšno mnenje je za “Observer” (Obozrevatelj), povedal politični analitik Viktor Neboženko.
Po njegovem mnenju, napad skrajnežev v kraju Debaljceve po nekaj dni od podpisa sporazuma v Minsku, kažejo na to, da Evropa na rešitev spora ne more več vplivati. Na sceno stopajo Združene države Amerike.
“Evropa ne igra več nobene vloge. Sledil bo vstop v vojno ZDA in močan napad ukrajinskih vojakov, ki bodo začeli uporabljati ameriško orožje. Zgodila se bo, brez kakršnihkoli iluzij, bitka ameriškega in ruskega orožja”, napoveduje Neboženko. V tem kontekstu, analitik še dodaja naslednje: “Amerika se je odločila, da bo nudila Ukrajini veliko vojaško in politično pomoč, ne glede na trike naših politikov. Tega ne bodo preprečili niti Porošenko, niti Jacenjuk, niti Turčinov. Oni bodo morali podpreti interese Ukrajine…”
Po ocenah Nebožeenka, vojaška pomoč ZDA ne bo mogla vojno na vzhodu Ukrajine popolnoma ustaviti. Prav tako ne moremo pričakovati, da bo zaprto nenadzorovano območje na ukrajinsko- ruski meji.
Hkrati je politolog priznal: “Z množično podporo ZDA, lahko ohranimo ukrajinsko ozemlje in zavržemo ruske čete globoko na separatistično ozemlje. I to je vse.
“Spomnimo, da je 18. februarja predsednik Ukrajine Petro Porošenko napovedal umik ukrajinskih vojakov iz kraja Debaljceve.. Prej je Viktor Neboženko že dejal, da je Putin je pokazal, da mu A. Merkel čisto nič ne pomeni. Avtorica: Tatjana Gajževskaja
Vir:http://obozrevatel.com/politics/31682-posle-sobyitij-v-debaltsevo-ssha-vstupyat-v-igru-na-donbasse-politolog.htm
После событий в Дебальцево США вступят в игру на Донбассе - политолог

comments powered by Disqus