Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Poljski minister za obrambo: Putin si želi Ukrajino, vendar je naredil veliko napako

sreda, november 15, 2017, 15:09

Po mnenju poljskega obrambnega ministra Antonia Macierewicza, cilj ruskega predsednika Vladimirja Putina, je obnoviti imperij, vendar brez Ukrajine, je to nemogoče. To je povedal v intervjuju za The New York Observer.

“On si želi Ukrajino. Za vsako ceno. Putin ima veliko skritih kart, predvsem pa želi rosijski obnoviti imperij. Želi tudi zagrabiti priložnosti na Poljskem in v drugih državah, vendar pa Ukrajina mora na vsak način biti sestavni del imperija,…..”, je dejal A. Matserevycz, ko je odgovarjal na vprašanje, kaj želi Putin. Po njegovem mnenju je za Putina to dolgoročen projekt, vendar je pri tem že storil napake. “Putin je naredil veliko napako, ker je prav po njegovi zaslugi veliko ameriških vojakov tik ob ukrajinski meji, zato je po vsej verjetnosti izgubil Kyiv. To pa se še nikoli ni zgodilo, vsaj od XVII. stoletja”, je dejal poljski minister.

Po njegovem mnenju so Putinove akcije prisilile mnoge v Natu, da oprejo oči. Po besedah ​​ministra se zdaj zavezništvo giblje v pravo smer, vendar v NATO-u morajo opraviti še veliko dela: “Rosijani so pripravljeni na vojno, Nato pa je skorajda pripravljen. Mi se gibljemo prepočasi in v tem je problem”, je dejal A. Matserevycz.

Prav tako A. Matserevycz ni izključil, da bi Rusija lahko sprožila sovražnosti na Daljnem vzhodu: “Oni želijo, da odvrnejo Američane od resničnih problemov, poskušajo prenesti dogajanja oz. razširiti fronto v cilju nadaljevanja agresije proti Evropi. Zato je treba pogledati na zemljevid, da razumete kaj si Rusija zares želi. Dejstvo je, da Rusija vedno pomaga sovražnikom Amerike: zdaj ima tesne vezi s Severno Korejo, posreduje v Afganistanu in v Siriji, nudi podporo Iranu itd.”, je dejal Matsurevicz.

Антоні Мацеревич

Spomnimo, poljski obrambni minister Antoni Macierewicz je omenjal dogodke leta 2008 v Gruziji, rusko agresijo proti Ukrajini, letalske nesreče v Smolensku in katastrofalne posledice letala MN17. Vse skupaj je, po njegovem mnenju, povezano z rosijskim imperializmom.

Vir:http://www.eurointegration.com.ua/news/2017/11/15/7073678/

comments powered by Disqus