Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Porošenko in dialog z Donbasom: Nimamo se s kom pogovarjati! Skrajneži razumejo samo silo

torek, avgust 26, 2014, 1:38

Predsednik Petro Porošenko meni, da dokler skrajneži ne odložijo orožja, je dialog s sedanjimi predstavniki Donbas-a nemogoč. To je dejal v nagovoru ob razpadu Verhovne Rade (ukrajinskega parlamenta). “Ključni element -.? Politični dialog z Donbasom? Oprostite, s kom se lahko pogovarjamo? Z nezakonito formiranimi skrajneži? Z njimi je možna komunikacija, dokler ne odložijo orožje, le s silo«, je dejal.
<p style="text-align: justify;">Петро Порошенко, фото AFP</p>
Vir: http://ukr.segodnya.ua/politics/pnews/poroshenko-schitaet-chto-dialog-s-nyneshnimi-predstavitelyami-donbassa-nevozmozhen-546963.html
Predsednik je še spomnil, da tisti predstavniki (v Parlamentu Ukrajine) člani Donbass-a, ki so bili izvoljeni na volitvah leta 2012, so zdaj izgubili vso kredibilnost in teh regij ne predstavljajo več. “Večina teh volivcev, ki so bili izvoljeni v parlamentarnih na volitvah 2012 so izgubili ugled in vpliv na ljudi. Mnogi med njimi ne odhajajo v Donbas in okolico. Ni jih v bolnišnicah, ne ukvarjajo s priseljenci. Ne pomagajo obnoviti mest, ki so jih teroristi uničili. Ljudje jih nikjer ne vidijo, in nekatere celo ne želijo videti! ” je dejal Porošenko.
Izrazil je prepričanje, da bodo šele “tisti, ki jih bodo v Donbass-u izbrali čez dva mesecih dobili zaupanje in pooblastila za zastopanje regije v stikih z osrednjo vlado.” Kot vemo, predsednik Porošenko je v ponedeljek razpustil Parlament. Naslednje volitve bodo potekale 26. oktobra.

Vir: http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/25/7035759/

http://gazeta.ua/articles/politics/_poroshenko-pro-dialog-z-teroristami-z-kim-vibachte-govoriti-voni-rozumiyut-lishe-silu/577179

Govor Porošenka ob razpustitvi ukrajinskega parlamenta (Verhovne Rade):

comments powered by Disqus