Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Porošenko obljublja Ukrajincem “tektonske spremembe”

sobota, avgust 23, 2014, 13:12

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko obljublja prebivalcem Luganska in Donecka mir, in vsem Ukrajincem velike spremembe. To je izjavil v soboto (23.8.) v Kijevu na otvoritveni slovesnosti dviga Državne zastave, je poročal njegov tiskovni urad.
“Za ljubezen do teh barv je (ruski) imperij v sibirskih zaporih kaznoval naše domoljube. Pod to zastavo so naši ljudje vstali, da branijo svoje pravice in dostojanstvo v času revolucije”, je dejal. Opazil je tudi, da so barve zastav Ukrajine in Evropske unije oblikovani v enakih barvah. Porošenko je prepričan, da tako kot pri ukrajinski zastavi nikjer ne bodo našli bolj pomirjajočih barv.
“Mi smo ljudje miru, vendar smo pripravljeni plačati z znojem in krvjo – za pravico do življenja v skladu s to zastavo, pod tem nebom in na temi (ukrajinskimi – op. prevajalca) območji”, je dejal predsednik. Dejal je tudi, da bo modro-rumena zastava postala simbol mirnega življenja, ko bo Ukrajinski vojska od teroristov povrnila in osvobodila Donbas.
“Državna zastava znova ponosno vihra nad Slovanjanskom, Kramatorskom, Lisičanskom in Severodoneckom, Artemivskim, ter Kostiantinivko. Mira si želijo vsi tisti, ki so jih mučili skrajneži: to so prebivalci Donecka in Luganska. Obljubim, da se bo tako zgodilo, je povedal Porošenako. Obljubil je še veliko drugih sprememb.
“Mi smo na pragu velikih tektonskih sprememb. Tako kot naši vojaki dvigujejo zastavo nad osvobojenimi mesti in vaseh, tako bomo vsi delali vse potrebno, za dvig zastav zmage v boju proti korupciji, brezposelnosti in revščini”, – je dejal predsednik na slovesnosti dvigovanja zastave.

Vir: http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/23/7035611/

comments powered by Disqus