Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Porošenko: Proces vrnitve Donbasa in Krima v Ukrajino

ponedeljek, oktober 5, 2015, 9:02

Resnično spoštovanje premirja v zadnjih dneh kaže, da je Ukrajina začela proces vrnitve začasno zasedenih ozemelj Donbasa in Krima.To je, v intervjuju za številne ukrajinske televizijske postaje, dejal predsednik Ukrajine, Petro Porošenko, poroča informacijski center warfare.com.ua so in podrobnosti.ua”
To je nekaj, kar nam daje upanje, da se bo uresničila zelo pomembno stvar. Sledijo še naslednji koraki – in bomo zares začeli verjeti, da je možna vrnitev ukrajinskega Donbasa. Brez tega dejanja je suverenost ukrajinskega Donbasa praktično nemogoča”, je dejal Porošenko.
Predsednik je še poudaril, da sedaj v Donbasu vlada absolutno zatišje.
“V zadnjih treh dni na prvih bojnih črtah ni bilo slišati niti enega samega strela. Niso streljali niti z majhnega kalibra niti iz pištol”, – je še dodal P. Porošenko. Po Porošenkovih besedah je vse to nemogoče brez političnega dogovora.
Nič ne bo brez umika vojakov in orožja ter volitev po ukrajinski zakonodaji. Predsednik je še dejal: “Še eno zelo pomembno dejstvo – če ne bomovztrajni pri vrnitvi na Donbasa, kako bomo v sestavo Ukrajine vrnili Krim?”
Vir:http://warfare.com.ua/2015/10/05/ukraina-vozvrashhaet-donbass-i-krym-por/
http://warfare.com.ua/wp-content/uploads/2015/10/poroshenko-razjasnil-kak-ukraina-vozvraschaet-okkupirovannye-territorii_rect_e57664cc0b9001934d34e3e879960750.jpg
Foto: podrobnosti.ua

comments powered by Disqus