Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Poroshenko je v Združenih narodih pokazal dokaze o zločinih Rusije na Donbasu

četrtek, september 21, 2017, 14:21

»Rusija nadzira in financira teroriste, ki se borijo proti Ukrajini na Donbasu«, to je izjavil ukrajinski predsednik Petro Poroshenko. Na zasedanja Generalne skupščine ZN v New Yorku je pokazal potne liste, ki pripadajo ruskim vojakom.

“Kot že veste, v letu 2014 je Rusija začela oboroženo agresijo proti Ukrajini in takrat so ruski vojaki zasedli del ukrajinskega ozemlja. Ruska mantra, da “niso tam”, ne drži vode. Imamo neizpodbiten dokaz, da Rusija ustvarja, upravlja, nadzira in financira teroriste, ki delujejo na Donbasu”, je dejal Poroshenko.

“Imamo še en dokaz – potrdila o zajetih ruskih častnikih in vojakih, od teh so nekateri že v ukrajinskih zaporih. Odgovarjali bodo za svoje nezakonite dejavnosti in za zasedbo ukrajinskega ozemlja”, – je dejal predsednik.

Poroshenko je še dejal, da je ruska agresija, ki traja več kot tri leta, Ukrajino stala več kot 10.000 mrtvih, okoli 25.000 ranjenih, skoraj 1,8 milijona je notranje razseljenih oseb.

Vir:https://www.obozrevatel.com/politics/imeem-neosporimyie-faktyi-poroshenko-v-oon-pokazal-dokazatelstva-prestuplenij-voennyih-rf-na-donbasse.htm

comments powered by Disqus