Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Poskus rušenja kapele ukrajinske pravoslavne cerkve-moskovski patriarhat v Kyivu

sobota, februar 3, 2018, 16:12

Na ozemlju Narodnega muzeja Ukrajine zbrali protestniki, ki zahtevajo rušenje kapele ukrajinske pravoslavne cerkve-moskovski patriarhat, ki je zgrajena na temeljih cerkve Desytynky. Po mnenju dopisnika UP se je okoli kapele zbralo več kot 200 ljudi.

Gre predvsem za predstavnike nacionalistične organizacije “SIČ” in prebivalce Kyiva, ki nasprotujejo obstoju takšne cerkve kapele na ozemlju Desyatynky. Udeleženci občasno skandirajo “Pojdite ven! FSB kriminalci!”, “Dol z moskovskimi popi.”

https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fukrpravda%2Fvideos%2F2050442558303727%2F&display=popup&ref=plugin&src=video

Na isti lokaciji so tudi ljudje, pripadniki UPCMP, ki prihajajo v cerkev na soboto bogoslužje. Oni stojijo tik ob kapeli in držijo v rokah ikone. Policija patruljira na tem območju, v bližini kapele pa je parkirano 6 avtobusov s pripadniki nacionalne garde, ki ima naloge, da preprečijo nerede na sosednjih ulicah. Med nasprotniki se redno pojavljajo provokacije in verbalni neredi, ki jih policisti preprečujejo.

Vir:https://www.pravda.com.ua/news/2018/02/3/7170452/

бурювані окремими народними депутатами” готується “силове захоплення” храму.

 
 

 

 
 

 

 

 

Усі фото – Ельдар Сарахман
comments powered by Disqus