Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Primer sestreljenega letala MH17: Bellingcat imenuje ruskega generalmajorja, ki je poveljeval s sistemom “Buk”

četrtek, februar 16, 2017, 13:21

Mednarodna preiskovalna ekipa Bellingcat je objavila poročilo, v katerem je navedeno, da je z napravo “Buk”, s katero naj bi bil sestreljeno letalo MH17, poveljeval sedaj upokojeni ruski general, major Sergej Dubinskij. Omenjeno poročilo je objavljeno na spletu Bellingcat-a.

 

V zvezi z to informacijo, Dubinskega so imenovali – poveljnik izvidniške enote, ki je sodeloval z nezakonito oborožennimi silami ti. “DNR”, njegov vzdevek pa je “Pohmurij” (slov. – “Mračni”).

Po pregledu fotografij, ki so jih objavljali ruski vojaki v socialnih omrežjih, strokovnjaki Bellingcat-a ugotovila, da so za prevoz “Buka” bili zadolženi vojaki 69. ločene brigade. Bili so logistična podpora ruskih oboroženih sil.

Kot je znano, letalo Boeing 777 letalske Malaysia Airlines je letelo iz Amsterdama v Kuala Lumpur in bilo je sestreljeno 17. julija 2014 v regiji Doneck.
Ubitih je bilo 298 ljudi, ki so bili na krovu letala. Med potniki so bili državljani 10 držav. Večina žrtev (196 oseb) so bili državljani Nizozemske.

https://tsn.ua/special-projects/mh17/

Viri: http://www.pravda.com.ua/news/2017/02/15/7135493/ – http://www.bbc.com/ukrainian/news-38987354?ocid=socialflow_facebook – https://ru.tsn.ua/ukrayina/pozyvnoy-hmuryy-polnyy-tekst-doklada-bellingcat-o-prichastnom-k-sbitiyuyu-mn17-sergee-dubinskom-805665.html

Міжнародна слідча група у Нідерландах раніше дійшла висновку, що "Боїнг" збили із пускової установки "Бук" російського виробництва
MH17 Animation regarding the transport route and the launch site

comments powered by Disqus