Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Pro-ruski skrajneži obstreljevali mesto Mariupol

nedelja, september 7, 2014, 9:33

Pro-ruski skrajneži so kršili premirje v mestu Mariupol. Njihovo topništvo je, na obrobju mesta (s strani Novoazovska), obstreljevalo vzhodno ukrajinsko mejno kontrolno točko, poroča novinarka iz Mariupola, Natalija Gumenjuk. Sporazum o “prekinitvi ognja” je porušen. Obstreljevanje mesta se je začelo približno ob 22.30.  Poročila govorijo o tem, da je obstreljevanje mesta bilo enostransko. Po poročanju novinarjev z mesta dogodka, intenzivno obstreljevanje je trajalo od 22.30-23.30. Nato pa se je manj intenzivno streljanje nadaljevalo še pol ure.
View image on Twitter
Po podatkih novinarke  »Gromadske tv«, gori bencinska črpalka ob vhodu v mesto. V bližini ukrajinske kontrolne točke gori tovornjak (“KAMAZ”) in okoli gori trava. Na položaje ukrajinske kontrolne točki skrajneži niso streljali. V samem mestu ni panike. V središču mesta je mirno, pravi Natalija Gumenjuk.
-_898-_898
Po mnenju krajanov za »Gromadske tv« (javna tv), streljanje prihaja iz vasi Sahanka (nekaj kilometrov stran od Mariupola, proti Novoazovsku).

«Mariupol obstreljujejo iz GRAD-ov (večcevni raketometi – nekdanje »Katjuše«) in havbic iz vasi Širokine. Glede na predhodne informacije, so tudi civilne žrtve”,  je napisano na Facebook-strani bataljona “Azov “. “Pred približno eno uro je bilo, z ruskega ozemlja izstreljeno 16 strelov iz GRAD-ov, kar dokazuje zverinskost in kršitev premirja s strani Rusije. Ste presenečeni, da je Putin zahrbten? To nič ne zmanjša našo odločenost, da branimo Mariupol!”, je napisal na Facebooku minister za notranje zadeve Arsen Avakov.

Vir: http://www.hromadske.tv/society/mariupol-boioviki-obstrilyali-ukrayinskii-blokpost/

comments powered by Disqus