Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

“Putin je začel s trgovanjem”: Znaki odhoda Ruske federacije z Donbasa

sreda, avgust 30, 2017, 22:49

Trenutno potekajo pogajanja med Rusijo in Združenimi državami Amerike glede pogojev in časovnega okvirja umika ruskih čet iz zasedenih ozemelj na vzhodu Ukrajine. Tako mnenje je za “Obozrevatelj” povedal vojaški analitik Aleksej Arestovich: “Putin je začel z barantanjem in določanjem pravil umika iz Donbasa”.

“Kremelj zagotovo pojasnjuje Američanom, da kaj takega ni pametno početi pred (ruskimi – op. prev.) volitvami. Kaj takega ne more biti, saj se bo zgodila volilna katastrofa. Izpadlo bo, da so Rusi zapustili oz. izdali svoje ljudi. In naj se to zgodi jeseni, leta 2018, po koncu poletja.«

»Lahko si to mirno zamislimo. Očitno je, da o tem razpravljajo in še zlati o pogojih in nagradah o čemer se aktivno trguje”, je dodal analitik. “Obozrevatelj” tudi predvideva, kaj lahko Združene države ponudijo oz. zahtevajo od Kremlja: “Obstaja širok razpon interakcije oz. nagrad za Rusijo, kot je pomoč vezano s Severno Korejo in Sirijo, trgovinska pomoč na evropskem povezano s plinom ..”, je dodal Arestovich.

“Ali bodo ti pogoji sprejeti?” “Kaj je splošni cilj ZDA, ker ne bodo nehali z obdolžitvami proti Rusiji.

Njihov cilj je, da bi spravili Rusijo na bolj civilizirani tirnice, da v RF začnejo igrati po pravilih mednarodne skupnosti. Ker v Rusiji so drugi potenciali. Če bi dosegli mir s Putinom bi lahko pristopili k reševanju drugih vprašanj. Nekakšno kost Putinu bodo, seveda, vrgli. Ampak, to zagotovo ne bodo ozemeljske koncesije, ker so že vsi vedeli, kaj to pomeni«, je dejal analitik.

“Ali lahko pričakujemo, da bodo ruske enote zapustile Ukrajino po marcu 2018?”

Na to vprašanje je sledil odgovor: “Ne, ne moremo tega še pričakovati. V tej zadevi je še vedno preveč neznank s katerimi se trguje in veliko se blefira«, je dejal analitik. Kot je napisal “Obozrevatelj” je namestnik načelnika štaba oboroženih sil Ukrajine, general poročnik Igor Romanenko izjavil, da se je Kremelj že odločil o umiku ruskih sil iz Donbasa, vprašanje je le, kako to storiti in si ohraniti “ugled”.

Vir:https://www.obozrevatel.com/crime/putin-nachal-torgovatsya-arestovich-nazval-priznaki-uhoda-rf-s-donbassa.htm

Rezultat iskanja slik za "Путин начал торговаться": Арестович назвал признаки ухода РФ с Донбасса

comments powered by Disqus