Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Putin prosi za sestanek s Poroshenkom

petek, oktober 2, 2015, 1:08

Namestnik vodje predsedniške administracije Ukrajine, Konstantin Yeliseyev je dejal, da Kijev razmišlja o možnosti srečanja predsednikov Rusije in Ukrajine. To je navedeno v četrtek na novinarski konferenci v Kijevu.
“Danes je prišla k nam z ruske strani pobuda za bilateralno srečanje v Parizu. Ali bo prišlo do tega srečanja je odvisno od ukrajinske strani. Zdaj še razmišljamo o tem vprašanju”, je dejal K. Eliseev. Eliseev je še dejal, da bo sproženo vprašanje glede podrobnosti lokalnih volitev v nekaterih regijah Donbasa. Omenjeno vprašanje bo postavljeno na srečanju v “normanskem formatu” v Parizu.
“Pomembno vprašanje je stanje in razprava o načinih in pripravah na lokalne volitve v nekaterih regijah Donetske in Luganske regije”, je dejal. K. Eliseev je tudi ugotovil, da je pomembno reševanje številnih vprašanj, povezanih z dostopom mednarodnih humanitarnih organizacij v Donbas oz. na “v okupirano ozemlje.”
“Naš cilj je bil in ostaja (…)  da se najprej prepričamo ali so bili spoštovani sporazumi iz Minska z ruske strani.  Drugič, za nas je pomembno, da se zagotovi popolno in stabilno premirje v Donbasu.  “Za nas je zelo pomembno reševanja vprašanje odprave nezakonitih volitev v Donbasu, ki jo načrtuje pro-ruska stran 18. oktobra in 1. novembra je poudaril K. Eliseev.
Vir: https://inforesist.org/putin-zaprosil-vstrechu-s-poroshenko/
путин порошенко

comments powered by Disqus