Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Raketa, ki je ubila otroke je priletela z ozemlja upornikov

četrtek, november 6, 2014, 17:56

Ruski mediji spet pošiljajo izkrivljene informacije.Trdijo, da je raketa, ki je zadela šolo №63 v Donecku, in je pri tem ubila dva otroka, priletela iz vasi Peski. Kako je bilo v resnici je razvidno iz podatkov, ki so objavljeni na blogu Ukrajine@war. Avtor bloga je pregledal razpoložljive podatke, in ugotovil, da je projektil priletel s smeri naselja Makejevka, tj. z ozemlja, ki je pod nadzorom pro-ruske ljudske milice in ruskih čet.
https://www.facebook.com/pomozhem/photos/pcb.658884517558500/658884354225183/?type=1&theater

Ta fotografija s Facebooka kaže, da je udar rakete v ograji naredil luknjo, ki je ukrivljena navznoter. To pomeni, da je projektil priletel z leve strani šole.

Взрыв ракеты в Донецке

Ta fotografija tudi kaže, da je raketa priletela z leve strani.
Взрыв ракеты в Донецке
Na tem posnetku pa je viden kraj, kjer je raketa udarila ob tla in eksplodirala.
Взрыв ракеты в Донецке
V ozadju fotografije so vidna pokrita telesa mrtvih otrok. Zelo očitno je, da je se je ograja upogila zaradi udara rakete, in ne od eksplozije. Na podlagi tega lahko potegnemo črto in določimo smer od koder je priletel projektil, ki je zadel ograjo in viden je kraj, kjer je raketa eksplodirala (zgornja rdeča črta).
Взрыв ракеты в Донецке
Spodnja rdeča črta pa kaže, od kod je raketa priletela. “Zaključek: raketa je priletela iz smeri naselja Makejevka. Gre za ozemlje, ki je pod nadzorom pro- Rusov. Rusi so raketirali šolo in za to poskušajo okriviti Ukrajino”, piše avtor bloga.

6
Vir:http://inforesist.org/raketa-iz-za-kotoroj-v-donecke-pogibli-deti-priletela-s-territorii-boevikov-foto/

comments powered by Disqus