Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Rasmussen: Razvijali bomo obrambni sektor Ukrajine na raven Nata

sobota, september 6, 2014, 0:27

Generalni sekretar Nata Rasmussen je poudaril potrebo po izboljšanju možnosti medsebojnega sodelovanja z Ukrajino pri obrambnem sektorju, poroča Reuters.
NATO skupaj z Ukrajino načrtujeta razvoj v obrambnem sektorju države na ravni Severnoatlantskega zavezništva vključno z modernizacijo oboroženih sil. To je v četrtek, 4. septembra po srečanju med Natom in ukrajinskimi predstavniki izjavil generalni sekretar Nata Anders Fogh Rasmussen: “Ukrajinci in ukrajinske politične elite se morajo odločiti, kako naprej razvijati odnose z Natom,” – je dejal Rasmussen.

Glej tudi – Sklepi vrha: Nato in Ukrajina so se dogovorili za orožje, denar in tesno sodelovanje.

Poleg tega je generalni sekretar Nata poudaril, da je treba izboljšati možnosti skupnega sodelovanja: “Zato moramo posvečati toliko pozornosti reformam in modernizaciji ukrajinske vojske, da se bo razvil obrambni sektor, ki bo na ravni Nata”,  je dejal Rasmussen. Kot smo že poročali, Porošenko se je z Natom že dogovoril za dobavo visoko preciznega orožja v Ukrajino. Več na voljo tukaj: http://tsn.ua/politika/mi-budemo-rozvivati-oboronniy-sektor-ukrayini-do-rivnya-nato-rasmussen-366940.html

Vir: http://tsn.ua/politika/mi-budemo-rozvivati-oboronniy-sektor-ukrayini-do-rivnya-nato-rasmussen-366940.html

comments powered by Disqus