Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Razmere na Donbasu so se poslabšale

ponedeljek, maj 30, 2016, 15:34

АТО

Slika 1: copyrightUkrinform

Poslabšanje razmer v vzhodni Ukrajini. Boji se še vedno stopnjujejo, zadnji dan so ukrajinske vojaške položaje obstreljevali 25-krat. O tem so poročali v ponedeljek zjutraj na novinarskem središču oz. na sedežu ATO-a. “Najbolj vroča točka je območje Donecka, kjer so skrajneži na naše položaje streljal 14-krat. To je bilo na območju rudnika in kraju Avdejevka.
Obstreljevali so nas z lahkim pehotnim orožjem, težkimi mitraljezi, izstrelili so granate iz različnih sistemov, uporabljali so minomete kalibra 82 in 120 mm”, so dejali v izjavi. Obstreljevanja so zabeležili tudi v drugih delih regije Donecka. “V Regija Lugansk je bilo sinoči razmeroma mirno”, so dodali v novinarskem središču ATO.
АТО

Slika 2: copyright Ukrinform

V nedeljo je predstavnik ATO v predsedniški upravi Aleksandar Motuzyanyk poročal, da je bilo dan prej na Donbasu ubitih pet ukrajinski vojakov, štirje so bili ranjeni. V bližini vasi Novoselivka, drugo soboto zvečer je potekala bitka z drugo skupino upornikov.
V samooklicani “DNR” so za kršenje premirja obtožili ukrajinske vojake. Trdili so, da so sile ATO uporabile težko orožje, kar je bilo izven nadzora vlade v Kijevu.
Vir:http://www.bbc.com/ukrainian/society/2016/05/160530_ato_situation_morning_vs?ocid=socialflow_facebook

comments powered by Disqus