Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Rdeči križ ne bo sprejel humanitarne pomoči na nenadzorovanih prehodih

sreda, avgust 13, 2014, 22:47

V primeru poskusa prečkanja ukrajinske meje na nenadzorovanih prehodih, Rdeči križ ne bo sprejel humanitarne pomoč iz Rusije.

O tem je za »Ukrajinske novice« poročala generalnega sekretarka Rdečega križa v Ukrajini Alla Haborova: »Če bo konvoj nameraval prečkati mejo pri kraju »Izvarine« ali na drugih točkah, ki jih na ukrajinski strani ne nadzoruje Rdeči križ, humanitarne pomoči ne bomo spustili«, je povedala omenjena sekretarka. Po njenih besedah, med drugimi kršitvami, ki so možne pri prevozu humanitarne pomoči skozi nenadzorovana območja Ukrajine so neregistrirana zdravila.

Прес-секретар Порошенка пояснив, чому Україна погодилась прийняти російську "гуманітарку"Фото: Максим Блінов/РИА Новости

Kakor že do zdaj vemo, Rdeči križ (do srede, 13. avgusta) še ni prejel opisa vsebine humanitarne pomoči. Sprva se je domnevalo, da bo ruski konvoj prispel na eno od kontrolnih točk v regiji Harkov, vendar smo kasneje izvedeli, da se temu območju bodo izognili. Ukrajinska stran vztraja pri preložitvi tovora v tovornjake Rdečega križa. Rusija je takšno zahtevo zavrnila.

Viri: http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/13/7034744/

http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/13/7034708/

http://ipress.ua/news/pressekretar_poroshenka_poyasnyv_chomu_ukraina_pogodylas_pryynyaty_rosiysku_gumanitarku_79722.html

comments powered by Disqus