Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Resnična zgodba nepriznanih republik »LNR in DNR«

četrtek, oktober 30, 2014, 13:22

 

Pred kratkim so pripadnikom nepriznanih “republik” »LNR in DNR«, na vzhodu Ukrajine morali razložiti, zakaj kljub prenehanju sovražnosti ljudje živijo tako slabo. Prebivalcem Donbasa, ki so jim pred referendumih obljubljali “Grandiozne ruske pokojnine,” skoraj brezplačen plin in velikanski gospodarski razcvet? Vse to naj bi se zgodilo po zmagi nad “Kijevsko hunto”. Ampak zdaj je napočil čas, da se razloži, zakaj obljube niso izpolnjene, in kdaj se bodo obljube sploh uresničile. Glavno krivdo ali obrazložitev teh mitov so pripisali “sovražni politiki Kijeva”. Čeprav je v nekaterih primerih potrebno dodati tudi “objektivne okoliščine”, “je treba biti potrpežljiv. Boljša prihodnost bo že prišla.”

1. mit: (mit: beri – neresnica, v katero ljudje resnično verjamejo – op. prev.) UKRAJINA MORA PLAČEVATI POKOJNINO PREBIVALCEM SEPARATISTIČNIH REPUBLIK. “DNR” si je privzela status samostojne države in vsem upokojencev so povedali, da živijo na njenem ozemlju in da so državljani “DNR”. Potemtakem, logika teroristov je nekoliko popačena, kako je možno, da mora upokojencem, državljanom neodvisne države “plačevati pokojnine druga država, ki je poleg tega do nje sovražna. Pomembno je poudariti, da tudi Moldavija prebivalcem Pridnestrovja še zmeraj ni nič plačala. Enako se je zgodilo prebivalcem Gruzije, Abhazije in Južne Osetije. Gotovo je, da bO “vodstvo” separatistične republike želelo potešiti ljubezen do denarja tudi za upokojence, da jim prihaja denar velikih vrečah. Ampak kje bodo vzeli denar za oklepnike “Private”, ves denar so uporabili v vojaške namene. Zdi se, da se vse skupaj ne bo dobro izšlo. In vzrok za takšno stanje ne bo v Kijevu, Washingtonu ali v Bruslju. Žal so razbojniki iz cvetoče regije naredili depresivno, ampak še živečo post-apokaliptično “divje ozemlje.”

2. mit:  V DNR IN LNR BODO, V BLIŽNJI PRIHODNOSTI, UPORABLJALI RUSKI PLIN NAMESTO UKRAJINSKEGA. To je povsem nemogoče, tako iz logističnih kot iz ekonomskih razlogov. Plin se ne more razcepiti, kot drva. Za dobavo in distribucijo plina je potrebno vložiti veliko infrastrukturnih stroškov. Zato je potrebnih več milijard dolarjev. In če se plinovod poškoduje med spopadi, bo potrebno koristiti lokalno distribucijo, kar je teoretično mogoče popraviti, nato pa je treba graditi svoj ​​plinovod, ali prenoviti zapuščeni plinovod: “Taganrog, Mariupol” (poskus, ki se zdi, da se bo klavrno končal). Zgraditi ločen plinovod, nato pa prejemati brezplačno plina Kremlju očitno ne bo. Viri, pojdite na “Power of Sibiriji” -za “sil Donbass”, niso pa dovolj. Dejstvo je, da ima lahko prihodnost plina v nepriznanih republikah le možnosti: ukrajinski plin ali ga sploh ne bo. Zaenkrat Donbass dobiva ukrajinski plin brezplačno.

3. mit. SEPARATISTIČNE REPUBLIKE BODO VKLJUČENE V RUSKO INDUSTRIJSKO VERIGO IN “BODO” PREJEMALI OSEBNE DOHODKE OD RF. S tem mitom so tudi zvabili prebivalce Donbasa na referendum. In ta laž še vedno ostaja v zavesti okorelih “romantikov”. Vse poteze Rusije absolutno kažejo ravno nasproten namen. Če bi kdorkoli v RF načrtoval nekakšno združevanje, bi iz Rusije poslali vojake inženirje in  ne bando “atamana Kozicina” in podobno. Če bi nekdo načrtoval nekaj priključiti, ne bi uničeval opreme in podjetij v obrambni industriji. Nihče ne bi karkoli razstavljal in pošiljal v Rusijo. Če bi se Rusiji šlo za uporabo rudnikov, ruski vojaki ne bi mirno poplavljali, in tako naprej. Rusija v bistvu  načrtuje uničenje infrastrukture ozemelj, ki jih prej ali slej, v takšni ali drugačni obliki, bo prisiljena vrniti Kijevu. In zato Rusija svojo rušilno nalogo čudovito izvaja.

4. mit. “VODSTVO” DNR Z LNR BO ZMOGLO PRIPRAVITI VSO INFRASTRUKTURO ZA ZIMO. Infrastrukturna stopnja na teh območjih je 70% uničena. Vzdržujejo jo ljudje, ki za kakovost svojega dela niso zainteresirani. Ne bo šlo niti z nekaterimi prednostmi glede možnosti za motiviranje javnih služb z orožjem. DNR in LNR se očitno približujeta infrastrukturnemu propadu. Pomanjkanje energentov zaradi prekinitve dela v rudnikih, pomanjkanje koordinacije javnih služb, navsezadnje, strašne izgube, ki so bile povzročene z vojno ipd. Vse našteto prebivalcem regije ne pušča nobene možnosti, da jim bo pozimi toplo v stanovanjih. Tudi elektro oskrba bo zelo vprašljiva.

5. mit. KIJEV SE BO PRISILJEN POGAJATI IN DOGOVARJATI O GOSPODARSKEM SODELOVANJU Z DNR IN LNR, ČE ŽELI DOBITI OGLJE IZ PREMOGOVNIKOV IZ DONECKA. Ta mit še vedno propagirajo s strani lokalnih medijev. Uporabljajo ga, kot argument v prid temu, da “bo še vse dobro.” Navkljub temu, in če upoštevamo dejstvo, da je Kijev v času miru, v obdobju od 2009 do 2014 dodelil Donecku subvencije za premogovništvo v višini 60 milijard grivenj (skoraj 1500 iz žepa vsakega Ukrajinca, vključno z dojenčki), zdaj, ko so rudniki poplavljeni, uničena oprema, lahko mirno predvidevamo, da Kijev finančno preprosto ne bo nakupoval “domačega premoga.” Ta bo veliko cenejši, ne le na Poljskem in v Južni Afriki ali v Novi Zelandiji. V bistvu se lahko pregled mitologije DNR-LNR nadaljuje skoraj v neskončnost, ampak je treba tudi računati na očiten razkorak med doktrino “Nove Rusije” in realnostjo.  Na dan bo prišlo še veliko nerešenih vprašanj. Hkrati pa, kljub vsem mitov, ki so posledica množičnega anti-ukrajinske propagande Donbass, Kijev se ni odzval na prebivalce zasedenih območij pravice biti državljani Ukrajine. V glavnem, ugotovili, da je bilo veliko ljudi proti njihovi volji pa talci, ki jih teroristi in okupatorji. Torej vsak Donetsk ali Lugansk upokojenec še vedno lahko dobili ukrajinsko pokojnino, vendar je to možno le na ozemlju, ki ga je ukrajinska vlada nadzorovano. Sedaj upokojeni Donbass že množično šel za pokojnine v sosednjih nenaseljenih območjih. Iz istega razloga, Ukrajina ne zajema dobavo okupiranih območij z električno energijo, plinom in vodo, čeprav tehnično bi lahko organizirali. Zato naj prebivalci Donbasa najprej pomislijo na stroške in naj nehajo verjeti v mite. Razumeti morajo eno preprosto stvar: Putin ne bo hranil Donbasa, in če želijo, da bo Kijev popolnoma izpolnila svoje obveznosti do svojih državljanov, je potrebno, da se vrnejo na prvotna izhodišča, ki so jih imeli na ozemlju Ukrajine. Vir: espreso.tv
Vir: http://inforesist.org/top-5-mifov-dnr-i-lnr/
Untitled-1

 

comments powered by Disqus