Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Rusija bo vrnila ukradene ukrajinske invalidne otroke?

nedelja, avgust 10, 2014, 11:38

Generalni konzulat Ukrajine v Rostovu na Donu ima namen vrniti osem otrok s posebnimi potrebami, ki se nahajajo na ozemlju Rusiji. Ugrabili so jih teroristi iz Luganske regije. To je izjavil delavec Generalnega konzulata Ukrajine v Rostovu na Donu

»Trenutno se iz Donecke regiji v Rostovu na Donu nahaja osem invalidnih otrok ugrabljenih s strani teroristov iz Luganskega otroškega doma. Otrokom je potrebno zaradi preživetih grozot zagotoviti pomoč in rehabilitacijo in jih vrniti v Ukrajino«, je dejal konzul. Na vprašanje, ali glede povrnitve ukrajinskih otrok obstaja soglasje z ruske strani, je odgovoril trdilno. Kakor je znano, 8. avgusta so predstavniki tako imenovane »LNR« iz Luganske mestne bolnišnice prisilno odpeljali 7 otrok s posebnimi potrebami, ki so v slabem zdravstvenem stanju.
Otroci so ostali brez kakršnekoli zdravniške pomoči in so bili nezakonito preseljeni čez državno mejo iz Luganske regije v Rostov na Donu. Predstavnik Urada za človekove pravice v Parlamentu Ukrajine Valerija Lutkovska je v pismu svoji kolegici Elli Pamfilovi dejal, da oboroženi ljudje še naprej izvajajo pritisk na upravo dispanzerja za tuberkulozo v kraju Alčevsk v Luganski regiji, ki imajo cilj na nedovoljen način odpeljati v Rusijo 22 otrok, ki jih zdravijo v teh zdravstvenih ustanovah.

Vir:

http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/9/7034418/

http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/8/7034361/

comments powered by Disqus