Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

RUSIJA JE PRENEHALA Z vojaškimi operacijami V SIRIJI. ALO JE TO DOBRO ALI SLABO ZA UKRAJINO?

torek, marec 15, 2016, 13:58

Ali je to dobro ali slabo za Ukrajino?
Po mnenju avtorja tega članka je stanje takšno: Dobro je, saj je zdaj jasno, kaj je bil edini razlog, ki je lahko povzročil propad operacije Kremlja. Gre za splošno pomanjkanje resursov. Takšna pot (povezana z napadom na Sirijo – op. prev.) je bila izbrana za Kremelj z namenom finančne zadušitve Rusije.
Po pisanju avtorja tega članka, je velika škoda, da Putin ni nadaljeval svojega dela Siriji, tako kot so to delali v Afganistanu: Vse skupaj bi še pospešilo razpad Rusije.
Zdaj je postalo vsem jasno, da je Putin prenehal z vojaškimi napadi ne po svoji volji. Namreč, postalo je jasno, da on ni tako prožen in uspešen, kot se je zdelo.
Avtor prispevka še dodaja, da je slabo za Ukrajino, da ruski vojaki odhajajo iz Sirije, ker jih bomo jutri že videli in začutili na Donbasu.
Mnogi verjamejo v to, da je Putin usposabljal vojake v Siriji in jih pripravljal na bojevanje v Ukrajini.
zaključek je naslednji:
Tukaj smo, moramo še počakati, in kmalu bomo vse videli. Veliko je odvisno od tega, kako bo Putin iz Sirije odpeljal svoje vojake in tehniko – ali bo to dejansko naredil, ali je to sploh realno, ali bo tako, kot vedno: polovica vojakov in tehnike ostala, ali bo pustil samo orožje in vojaško tehniko…
Vir:https://inforesist.org/rossiya-prekrashhaet-operatsiyu-v-sirii-horosho-eto-ili-ploho-dlya-ukrainyi/
самолет рф сирия

comments powered by Disqus