Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Rusija je zelo zmedena: v Ukrajini so “nacisti” prepovedali nacizem

petek, april 10, 2015, 9:28

Kremelj obžaluje odločitev Verhovne Rade Ukrajine, ki obsoja komunizem. Niso jim všeč niti izjave predsednika Porošenka, ki krivdo za drugo svetovno vojno povezuje s Stalinom in Hitlerjem.
To je izjavil Dmitrij Peskov, tiskovni tajnik ruskega predsednika, sporoča Interfaks. Glede na omenjeno poročilo, D. Peskov je spomnil na Putinove besede o “malignosti, v smislu poskušanja izkrivljanja preteklosti.” Rusko zunanje ministrstvo je poskušalo razložiti željo Ukrajine, da bi se osvobodili od komunistične preteklosti” oz. poskusa na novo napisati zgodovino v skladu s trenutnimi političnimi razmerami.”
To mnenje je izrazila Marija Zaharova, namestnica predstavnika tiskovnega oddelka Zunanjega ministrstva za informiranje. Mnenje je podala za radijsko postajo “Eho Moskve”. “Vse to je narejeno v naglici in gre za revizijo zgodovine v cilju formiranja nove politične ideologije”, je dejala M. Zaharova.
M. Zaharova je še dejala, da se vse to dogaja “sredi državljanske vojne, ki  je v polnem zamahu. To so storili v času, ko se vlagajo ogromna prizadevanja pri pomoči Kijevu pri načrtu odrešenja države. Ta plan predvideva utrditev politične družbe.  Zaradi zgoraj napisanega sledijo naslednji sklepi: “Komu bodo koristile  (takšne odločitve – op. red.) Kaj takega v takšnem kontekstu ne more obveljati«, je dejal predstavnica ruskega Zunanjega ministrstva.
Vendar pa so nekateri osveščeni predstavniki ruskih medijev pohvalil sprejetje tega zakona, ki ga je sprejela Verhovna Rada. Tako je namestnik urednika časopisa “Moskovskij komsomolec” Ejder Muždabajev čestital Ukrajini in sarkastično pojasnil, “žalosten” odziv Kremlja. “Čestitam Ukrajini, da se je z  zakonom osvobodila od ideologije in simbolov totalitarizma To je velik dan. Naj zdaj  RosTV (ruska televizija) pojasni svojim gledalcem (zombijem) kako so (ukrajinski – op. prev.)  “nacisti “, prepovedali nacizem in komunizem”, je zapisal novinar.
Vir: http://obozrevatel.com/abroad/81032-rossiya-rasteryana-iz-za-zakona-o-kommunizme-kak-obyasnit-svoim-zombi-zapret-natsistami-natsizma.htm
Россия растеряна из-за закона о коммунизме: как объяснить своим "зомби" запрет "нацистами" нацизма

comments powered by Disqus