Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Rusija “na skrivaj” na mejo Ukrajine dovaža “BUK-e”

nedelja, avgust 17, 2014, 0:46

Blizu meje Ukrajino z Rusijo so novinarji opazili vozila, ki prevažajo več deset zabojnikov s protizračno obrambo “BUK,”poroča Reuters. Na fotografijah, ki so posnete na pri kraju Kamensk-Shahtinsk (RF) se gibljejo tovornjaki z deset zabojniki, ki prevažajo projektile “zemlja-zrak”. V tej koloni prevažajo tudi opremo za razkladanje zabojnikov. Na vozilih je možno videti številke z regionalno kodo pripadnosti “50″, kar pomeni, da vozila pripadajo delu nekdanjega moskovskega vojaškega okrožja.
Kot je znano, Svet za nacionalno varnost je dejal, da “humanitarni konvoj” iz Rusije na ozemlju Donecka nima potrebnih dokumentov.

15. avgusta Rusija glede “humanitarnega konvoja”, predstavnikom Rdečega križa ni dala podrobno specifikacijo. Zaradi tega se konvoj ni mogel naprej gibati. Istočasno pa je Rdeči križ prejel prvo pošiljko ukrajinske humanitarne pomoči, ki je že v Starobjelsku. Razdelitev pomoči se bo začela kmalu v regiji Lugansk. Ruski “humanitarni konvoj” pa se bliža ukrajinskemu mejnemu prehodu “Izvarine”, ki ga nadzorujejo pro-ruski separatistom.

Vir: http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/16/7035010/

comments powered by Disqus