Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Rusija načrtovala sestrelitev letala »Aeroflota«

četrtek, avgust 7, 2014, 17:52

V SBU (Služba državen varnosti Ukrajine) trdijo, da je Rusija načrtovala sestrelitev letala »Aeroflott-a. Na ta način bi opravičila napad na Ukrajino.

To je izjavil v četrtek na novinarski konferenci vodja SBU Valentin Nalivajčenko.

Povedal je, da je omenjeno letalo letelo po istem koridorju in približno istem času kot malezijski Boeing. Gre za letalo AFL-2074 in relacijo Moskva – Larnaca. To je bil tudi razlog, zakaj je po Nalivajčenkovem mnenju na območje Ukrajine bil dostavljen sistem »BUK« s katerim je upravljala ruska posadka.
Ta sistem (BUK) so planirali po Nalivajčenkovimi besedami, je stacionirati v vasi Pervomajske 20 km zahodno od Lonecka. Ampak se je zgodilo nekaj neplaniranega »zato, ker strokovnjaki niso bili iz teh krajev« so pomešali kraje uvajanja in postavili »BUK-e« v kraj z istim imenom, ki se nahaja na severovzhodu Donecka.
»S prvotno načrtovane lokacije bi potniško letalo »Aeroflot-a« “, moralo pasti na zemljo katerega kontrolirajo oborožene sile Ukrajine. To je bil cinično načrtovan teroristični napad, kot izgovor, da bi prikazali Ukrajince kot agresorje, ki množično uničujejo nedolžne Ruse«, je dejal Nalivajčenko .
Vodja varnostne službe (SBU) je še povedal, da je bil planiran vojaški vdor Rusije v Ukrajino v polnem obsegu načrtovan 18. julija letos.
Na vprašanje, zakaj se potem po prisluhih radija teroristi verjeli, da so sestrelili vojaško transportno letalo (ZSU), oboroženih sil Ukrajine je Nalivajčenko dejal, da Rusi niso povedali teroristom realnih načrtov.
Dodal je še, da je takoj po letalski nesreči vodja teroristične skupine Igor Bezler bil takoj poklican na zagovor v Moskvo.

Ukrajinska pravda: http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/7/7034198/

comments powered by Disqus