Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Rusija zaradi razmer v Donbass – u zahtevala od OZN mirovno posredovanje

petek, avgust 8, 2014, 23:38

Glede mirovnega posredovanja ruskih enot v vzhodni Ukrajini je na predlog Rusije bil sestanek OZN. V Svet za varnost v to dejanje nihče ni privolil. Edino predstavnik Kitajske jni poudaril nujnosti razorožitve nezakonitih enot, ki jih podpira Rusija. Gre za »očitno rušenje miru in ne sprejemanje kompromisov«. O tem sta poročala »Ukrinform« in Cenzor.NET.

 

Pri tem je veliko udeležencev sestanka neposredno opozorilo Rusijo, da je v bistvu prav RF vir vseh težav: »Presenetljivo je, da prav Rusija opozarja na humanitarno krizo za katero je kriva sama«, je dejal predstavnik Velike Britanije.
»Dejanja separatistov vodijo k poslabšanju razmer v Lugansku in Donecku, kjer ni separatistov, ljudje pridejo nazaj«.
»Rusija bi lahko vse končala, ko bi ustavila pretok orožja«, je dejal predstavnik Združenih držav Amerike.

Berite naprej, Cenzor.NET: »Zasedanje Varnostnega sveta ZN: Ukrajina je zavrnila predlog Ruske federacije za pošiljanje konvojev s »humanitarno pomočjo«

»Rusija je že od samega začetka podpirala nezakonito vojno. Ukrajinski sile so storili vse, kar je mogoče, da se država osvobodi od nezakonitih oboroženih skupin«, je dejal predstavnik Litve. Udeleženci srečanje so izrazil zaskrbljenost zaradi uničevanja infrastrukture, ki jo izvajajo skrajneži vključno z ugrabitvami in umori na območju katerega kontrolirajo.
Spomnimo, da je Ruska federacija sklicala sestanek Varnostnega sveta OZN »zaradi humanitarnih razmer v Ukrajini«, in še naprej vztrajajo pri zagotavljanju humanitarne pomoči v regiji Donbas-a pod okriljem Rdečega križa.

Vir: http://censor.net.ua/n296845

comments powered by Disqus