Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Ruski embargo ne bo povzročil resnejših posledic

ponedeljek, avgust 11, 2014, 0:45

Minister za prehrano in kmetijstvo Nemčije Christian Schmidt je prepričan, da Ruski embargo na uvoz izdelkov iz držav EU ne bo pripeljal do resnih težav. »Tudi brez teh ukrepov je Nemčija že prej občutno zmanjšala izvoz mesa in mlečnih izdelkov v Rusijo« je izjavil g. Schmidt za Deutche Welle.
To je povedal v petek, 8. avgusta za kanal ZDF. V skladu z njegovimi besedami, zaradi ruske prepovedi ni treba pričakovati večjega nihanja na trgu ali da bo prišlo do rasti cen kmetijskih proizvodov. Hkrati pa minister ni izključil da, če bo potrebno se bo o tem vprašanju razpravljalo na evropski ravni, nemškim proizvajalcem, ki jih prizadele ruske sankcije bodo dali nadomestila.


Agencija Reuters opozarja na Schmidtovo besedo, da ministri za kmetijstvo držav EU nameravajo sklicati izredno sejo v Bruslju. »Na tem srečanju ne bi smeli ruski embargo obravnavati kot krizo. Razpravljalo se bo o ustreznih podatkih in kazalnikih v kmetijstvu», je dejal minister in dodal, da bi morala EU v tem primeru pokazati solidarnost. Christian Schmidt je prepričan, da bi lahko bila alternativa za izvoz sadja in zelenjave iz Nemčije – Kitajska. Po njegovem mnenju bo to ena od tem pogajalske delegacije Ministrstva za kmetijstvo Nemčije, ki potuje v Peking.

Vir: http://www.eurointegration.com.ua/news/2014/08/8/7024870/

comments powered by Disqus