Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Ruski vojak: Georhijivko so zasedli Pskovki padalci

petek, maj 1, 2015, 14:37

Zajeti ruski vojak na Donbasu potrjuje udeležbo vojakov redne ruske vojske, še zlasti delovanje Pskovke divizije. O tem je pričeval ruski vojak iz Orlovske regije z vzdevek “Volčara”, ki je služil kot vojak na Donbasu,  zajet je bil v bližini berezovski regiji pri Donecku. Med zasliševanjem, je povedal ukrajinski varnostni službi, kako je prispel na Donbas in kako je nasedel na propagando ruske televizije.
“Imeli smo dva enoti in situacija se je spreminjala iz dneva v dan. To je trajalo do takrat dokler nismozasedli Georhijivku in Lutuhine (Luganska regija)”, je dejal. “Sprva so to hoteli narediti navadni ruski vojaki. Po propadlih poskusih so to naredili Pskovki padalci. Jaz osebno sem videl, je bilo tam okoli 200 ljudi.
Obveščevalci so poročali, da je tam nekaj ukrajinskih enot, in potem se je -… 300 ljudi odločilo, da zasedejo Georgijivku. Z leve strani je napadalo še 100 ljudi. Bili so to Čečeni.  In desno od nas so napadali Pskovki padalci”, je dejal zasliševalcu SBU. Zajeti vojak je povedal, da Pskovki padalci niso imeli oznak ruske vojske.

Kakor že vemo,  Geogijivka in Lutugina sta bili pod nadzorom ukrajinskih sil v poletnih mesecih leta 2014. Medtem so enote redne ruske vojske prešli v  ofenzivo v regiji Lugansk in Ilovajsk.
Vir: http://www.pravda.com.ua/news/2015/04/30/7066444/view_comments/

comments powered by Disqus