Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Ruski vojaki in uporniki oblikovali štiri udarne vojaške enote, ki štejejo do 30 tisoč vojakov

ponedeljek, november 3, 2014, 11:52

Trenutno (v Donbasu) poteka aktivna “prerazporeditev ljudskih milic”. O tem na družabnih omrežjih poroča vodja “Informacijskega centra” Dmitrij Timčuk, poroča UNN. “V tem trenutku so rusko-teroristične čete zaključile oblikovanje štirih vojaških skupin:
- Lugansk (Luganska regija – Pervomais’k);
- Gorlovka-Doneck;
- Volnovakha-Telmanovskij;
- Novoazovsk.
Sestava teh skupin je ocenjena po podatkih “Informacijskega centra “,  vtej  sestavi je tudi skupina, ki šteje približno 14-15.000 ruskih plačancev in rednih vojakov Ruske federacije, kakor tudi 10-12.000 borev lokalnega prebivalstva. Omenjene skupine imajo naslednjo logistiko:
- 110-115 tankov;
- 250-280 AFV (oklepna bojna vozila), kot so BMP, BTR, MT-LB;
- 80-100 topov in artilerijskega orodja – MLRS enote;
- Približno 500 enot vozil (ruska vojska imajo oklepna vozila KAMAZ – tovornjake)«, je zapisal D.Timchuk. Omenjeni ugotovlja tudi, da se deluje na aktivnem “preoblikovanje ljudskih milic.” Z aktivno pomočjo ruskih strokovnjakov vodstvo “DNR” in »LNR” vodi proces “poenotenja” tolp in želijo ustvariti “linearne enote in podenote.” Trenutno ta postopek poteka zaradi izredno nizke ravni discipline v vrstah teroristov in njihove nepripravljenosti, da spoštujejo enotnost poveljevanja”,- je dejal Timčuk v izjavi.
Vir:http://inforesist.org/na-donbasse-sformirovany-chetyre-udarnyx-gruppirovki-vojsk-rf-i-boevikov/
new-1

comments powered by Disqus