Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Ukrajina se približuje odločitvi ZDA, da ji odobri smrtonosno orožje

sreda, september 13, 2017, 9:47

Podpredsednica vlade Ukrajine za evropske in severo-atlantske integracije, Ivana – Klympush Tsintsadze je dejala, da je Ukrajina vse bližje odločitvi ZDA, da ji zagotovijo smrtonosno obrambno orožje.

To je rekla v intervjuju za Glas Amerike, poroča Interfax-Ukrajina: “Za enkrat ne bom navajala nobenih datumov glede končne odločitve o dobavi Ukrajini smrtonosnega  obrambnega orožja iz Združenih držav Amerike.”

“Ker se še pogajamo kako razviti sodelovanje, lahko bi rekla, da smo prišli zelo blizu do takšne odločitve s strani Združenih držav Amerike.  Za nas to pomeni predvsem, da bomo bolje zaščitili življenja naših branilcev na vzhodu Ukrajine. Poleg tega bomo še zvišali obrambno sposobnost proti napadom Ruske federacije proti Ukrajini, “- je dodala Ivana – Klympush Tsintsadze.

Podpredsednica vlade Ukrajine je še dejala, da se odločitev za zagotavljanje Ukrajini  smrtonosnega orožja bliža koncu. Analizirane so že vse opcije “za” in “proti “temu sklepu, in narejena je analiza”, kako je Ukrajina pripravljena na kakovostno ravnanje z visokotehnološkim orožjem in kako ga bo nadzorovala” s tehničnega vidika.

Vir:http://www.pravda.com.ua/news/2017/09/13/7154974/

Slika 1: https://www.depo.ua/ukr/politics/ukrayina-vpritul-nablizilasya-do-nadannya-letalnoyi-zbroyi-ssha-vice-prem-yer-20170913638881

comments powered by Disqus