Situacija

 

Novice iz Ukrajine za Slovence

Ukrajinske sile ATO so osvobodili še štiri naselja v Donbas-u

torek, avgust 12, 2014, 21:48

Sile ATO (protiteroristična operacija), sestavljena iz bataljonov za posebne namene so osvobodili še štiri naselja – Pervomaisk, Kamyševaha, Kalinovo in Vuglegirsk. O tem so poročali v Novinarskem središču ATO: »Na osvobojenem ozemlju smo odstranili tudi skupino posebnih enot oboroženih sil Rusije in okoli 30 teroristov«, je povedal tiskovni predstavnik informacijskega in analitičnega centra RNBO Andrij Lisenko: »K temu je treba še prišteti uspešno delovanja na območju Gorlovke.

Ukrajinske sile so zasedle pomembne položaje in so odrezali teroriste od glavnih sil teroristične organizacije »DNR«. Istočasno se sile ATO pripravljajo za ofenzivno delovanje na območjih Donecka, Luganska, Gorlovki in Ilovajska. Kot je bilo že poročamo, v Dnipropetrovsku se v skladu z novimi smernicami formirajo nove enote teritorialne obrambe. Novi bataljon ni prejel vse potrebno opremo, orožje in plače. Navaden vojak bo prejemal 2,5 tisoč grivenj in še 100% doplačilo.

Več o tem je na voljo tukaj: http://tsn.ua/ukrayina/sili-ato-zvilnili-vid-teroristiv-sche-chotiri-naseleni-punkti-na-donbasi-362896.html

comments powered by Disqus